Βαθιά θλίψη του Δήμου Κηφισιάς για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

0
350

Ο Δήμος Κηφισιάς και  ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, Επίτιμου Δημότη του Δήμου Κηφισιάς από το έτος 2008.

Ο ανεξάντλητος μουσουργός, που σφράγισε με το έργο του τουλάχιστον τρεις γενιές, αφήνει πίσω του μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά στους αιώνες των Ελλήνων.

Οικουμενικός πολιτιστικός πρεσβευτής της πατρίδος μας ανέδειξε, μέσω του έργου του, τις πανανθρώπινες ελληνικές αρχές και αξίες σε όλο τον κόσμο.

Ανυποχώρητος ως το τέλος παρέμεινε πιστός στις δημοκρατικές και πατριωτικές του αρχές. Παράλληλα με το έργο του, η ζωή του σφραγίστηκε από τους αγώνες του για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Υ.Γ. Ο ΨΗΛOΡΕΙΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ και της ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ  ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ, ΜΙΑ ΑΣΤΡΟΦΩΤΗ ΝΥΚΤΑ,  ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ  ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ».

Η διοργανώτρια της εκδήλωσης Νίνα Βλάχου υποδέχεται τον Μίκη Θεοδωράκη.
(Φώτο αρχείου Δ .ΠΑΝΟΥΛΗΣ)

ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2007 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ  ΟΥΤΕ…ΤΟ ΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ» ΤΟΥ (ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΚΗΦΙΣΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ)…ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ  ΟΤΙ ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕ  ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ,  Ο ΜΙΚΗΣ, ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ!!!

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ και ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here