Βαρουφάκης: Αυτές είναι οι απαιτήσεις των δανειστών!

0
311

Στις απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίες αποτελούν ταυτόχρονα τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών:

«Οι θεσμοί απαιτούν άμεση μείωση συντάξεων, ιδίως των επικουρικών. Είναι μία απαίτηση που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή στη μέση μίας συνεχιζόμενης αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης. 

Στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και αυτή είναι μία κίνηση που θεωρούμε ότι, όχι μόνο δεν συνάδει με την πολιτική μας για ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν στους ώμους τους οι χειμαζόμενοι συμπολίτες μας, αλλά ταυτόχρονα δεν βοηθάει και το τραπεζικό σύστημα απομειώνοντας ακόμη περισσότερο την αξία των περιουσιακών στοιχείων τους.

Τη διαφορά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και συγκεκριμένα τη δική μας αίσθηση πως απαιτούνται πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια που να μην αποτρέπουν το ρυθμό ανάπτυξης που απαιτείται για να παραχθούν».

Αντίθετα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι:

«Στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κρίνουμε ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία και ότι αυτές οι διαφορές θα γεφυρωθούν»

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Γνωστός και μη εξαιρετέος μνημονιακός ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να δικαιολογεί την επίθεση που δέχτηκε στο Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών (και η ίδια η χώρα, όπως λεει), μάλλον ξεπερνά τα όρια…..

«Το δούλεψε το ξύλο που έφαγε»….είπε στη βουλή χθες Παρασκευή 24/04/2015…..με το γνωστό του ύφος!

Που είναι η εθνική ευθιξία σας κ. Βουλευτά;; Δείτε το σχετικό βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας….

{videobox}uhIB8kVsqSE{/videobox}

Υ.Γ.1 Όσο βρίζουν τον Βαρουφάκη…..κάνει σωστά την δουλειά του στο Eurogroup!

Υ.Γ.2 Το tweet-απάντηση του Βαρουφάκη: «Είναι ομόφωνοι στο μίσος τους για εμένα, κι εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους»!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here