Βαρυσήμαντη Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα που έδωσε στις 31/08/20 στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του KONTRA NEWS.

0
390

«Οι κοινωνικοί δείκτες έχουν ήδη επιδεινωθεί δραματικά και πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η ανασφάλεια είναι γενικευμένη» και πως «ούτε στην εποχή των μνημονίων και της οικονομικής ασφυξίας υπήρξε τόσο γενικευμένο το αίσθημα της ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».

«Έχουμε μία υγειονομική κρίση που αντί να αμβλύνεται, οξύνεται. Έχουμε μία οικονομική κρίση – οι επιπτώσεις είναι ορατές στον μέσο Έλληνα – που είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας της κυβέρνησης να μπορέσει να διαχειριστεί της επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Και ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι φόβοι για μια κρίση ασφάλειας στην περιοχή μας, μια μεγάλη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον φόβο ότι η κυβέρνηση κινείται και εκεί χωρίς πυξίδα»…εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τριπλή κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Καταλόγισε στην Κυβέρνηση ότι κινείται διαρκώς με επικοινωνιακά εφευρήματα που διαρκούν μόνο λίγες ώρες. Επισήμανε δε πως λόγω των κυβερνητικών χειρισμών σημειωθηκε το εξής παράδοξο: «Το πρώτο διάστημα θυσιάσαμε την οικονομία προκειμένου να αφήσουμε αλώβητη τη δημόσια υγεία και στο δεύτερο διάστημα θυσιάσαμε τη δημόσια υγεία μπας και σώσουμε την οικονομία. Εν τέλει βρεθήκαμε και στα δύο με αρνητικό ισοζύγιο».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «Ο μοναδικός στόχος και γνώμονας της στάσης του ίδιου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης ήταν να καρπωθούν πολιτική υπεραξία από την πορεία της πανδημίας και τώρα που τα πράγματα σκουραίνουν εξαιτίας των δικών τους αντιφάσεων, παλινωδιών και αποφάσεων ρίχνουν την ευθύνη στον πολίτη. Αυτό δεν είναι έντιμο».

«Πήγαν στράφι οι θυσίες των πολιτών, ξανά στο σημείο μηδέν» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία και πρόσθεσε ότι «Όλα όσα πετύχαμε με μεγάλο κόπο και θυσία από την πλευρά των πολιτών μέσα σε τρεις μήνες εξαιτίας αυτών των πολιτικών που επιλέγησαν έχουν πάει στράφι και ότι κινδυνεύουμε τούτη την ώρα να βρεθούμε μπροστά σε μία κρίση πρωτοφανή υγειονομική, που δεν θα μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε».

Σε ότι αφορά στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αντί να πάμε σε μια διαδικασία με λιγότερους μαθητές μέσα στην αίθουσα «Η υπουργός Παιδείας στη χώρα μας το μόνο που είχε ως έγνοια ήταν να κάνει τα χατίρια των σχολαρχών, της ιδιωτικής εκπαίδευσης δηλαδή, και να περάσει μάλιστα ένα νομοσχέδιο στο οποίο τους έκανε τα χατίρια – άλλωστε έχουν παραδεχτεί ότι είναι χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας».

«Έρχεται λοιπόν η πανδημία και εσύ αυξάνεις τον αριθμό των μαθητών αντί να τον μειώσεις» σημείωσε και κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι παίζει με τη νοημοσύνη τον πολιτών και κάνει δημιουργική λογιστική με τον αριθμό των μαθητών στα σχολεία.

«Όταν τα βλέπει αυτά ο πολίτης μεγαλώνει μέσα του ο θυμός και η αντιπολιτική στάση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το σημείο εξέφρασε τον φόβο του ότι και στην Ελλάδα μπορεί να δούμε μια ενίσχυση ρευμάτων αντιπολιτικής στάσης που δεν μπορεί κανείς να προσδοκά κάτι μέσα από αυτά.

Σε ότι αφορά τις αντοχές της Ελληνικής Οικονομίας, αφού πρώτα σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Μένουμε Όρθιοι ήταν απόλυτα επιβεβλημένο, αναφέρθηκε στη ρήτρα διαφυγής της ΕΕ, στο αποθεματικό που υπάρχει και στον χαμηλό δανεισμό λόγω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Άρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει εμπροσθοβαρώς κινήσεις και παρεμβάσεις, δεν τις έκανε, τώρα θα τις πληρώσει τριπλάσια, αλλά έστω και τώρα οφείλει να παρέμβει πυροσβεστικά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα». Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, δηλαδή αν η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα «θα βρεθούμε σε έναν χειμώνα Κοινωνικής Κόλασης».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra»

Οι κοινωνικοί δείκτες έχουν ήδη επιδεινωθεί δραματικά και πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο. Ούτε στην εποχή των μνημονίων και της οικονομικής ασφυξίας υπήρξε τόσο γενικευμένο το αίσθημα της ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών. Ο μοναδικός στόχος και γνώμονας της στάσης του ίδιου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ήταν να καρπωθούν πολιτική υπεραξία από την πορεία της πανδημίας. Τώρα, που τα πράγματα δυσκολεύουν, εξαιτίας των δικών τους παλινωδιών, ρίχνουν την ευθύνη στον πολίτη. Αυτό δεν είναι έντιμο.Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει εμπροσθοβαρώς κινήσεις και παρεμβάσεις. Δεν τις έκανε. Αλλά έστω και τώρα, οφείλει να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούμε σε έναν χειμώνα κοινωνικής κόλασης. Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. https://youtu.be/PM9vnbN3B1w

Gepostet von Alexis Tsipras am Montag, 31. August 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code