Βαρύτατη Καταγγελία από τον Γιώργο Τσίπρα: Η αναβάθμιση των φρεγατών επί ΣΥΡΙΖΑ κοστολογήθηκε 120 εκ. και επί ΝΔ 450 εκ.!

0
262

Με ερώτηση του στη Βουλή ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Τσίπρας, κατήγγειλε την εκτόξευση της τιμής για την αναβάθμιση τεσσάρων Γερμανικών φρεγατών (ΜΕΚΟ) από τα 120 εκατομμύρια ευρώ που είχε συμφωνηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στα 450 εκατομμύρια από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Απαντώντας ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε ότι το κόστος εκτοξεύτηκε μετά από αναπροσαρμογή των δεδομένων «όπως μας τις εισηγήθηκε το ΠΝ και το ΓΕΕΘΑ, γιατί θεωρούμε ότι ο προηγούμενος προϋπολογισμός των 160 εκατ. δεν κάλυπτε πλήρως και επαρκώς την αναβάθμιση μέσης ζωής των τεσσάρων ΜΕΚΟ».

Ωστόσο στο ερώτημα αν έχουν αλλάξει τα επιχειρησιακά κριτήρια των νέων φρεγατών που είχαν καθοριστεί από το Πολεμικό Ναυτικό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και αν τα κριτήρια και αντίστοιχες απαιτήσεις έχουν γνωστοποιηθεί στις ενδιαφερόμενες χώρες, ο υπουργός δεν απάντησε.

Ο Γ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις σε όλο το επενδυτικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά-Ελευσίνας.

Όσα δεν έδειξαν η ΕΡΤ και άλλα Κυβερνητικά κανάλια από την επίκαιρη ερώτηση του Γ. Τσίπρα για τις φρεγάτες προς τον Υπουργό Άμυνας, μπορείτε να τα δείτε στον ενδιαφέροντα διάλογο ΕΔΩ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code