Βεβήλωσαν το Βρετανικό Πολεμικό Κοιμητήριο στην Λιβύη!!….του Μάρκου Μάστρακα.

0
187

Μπορεί να παρακαλούσαν για βοήθεια και από τη Βρετανία για να απαλλαγούν από τον Μουαμάρ Καντάφι, σήμερα όμως οι πρώην εξεγερμένοι της Λιβύης, όπως γράφει η βρετανική Daily Mail, συστηματικά βεβηλώνουν τους τάφους περισσότερων από 150 Βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη βόρεια Αφρική πριν από 70 χρόνια.

Οι μαρμάρινες πλάκες στο Πολεμικό Κοιμητήριο της Βεγγάζης ρίχτηκαν στο χώμα και οι σταυροί έσπασαν με σφυριά από ομάδα μουσουλμάνων εξτρεμιστών, κάποιοι εκ των οποίων οπλοφορούσαν, γράφει η εφημερίδα.

Στην ανατολική Λιβύη έχουν ταφεί περισσότεροι από χίλιοι στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην έρημο. 

Πολλοί ανήκαν στη γνωστή 7η Μεραρχία Τεθωρακισμένων, γνωστοί ως «Αρουραίοι της Ερήμου», που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μάχη για τον έλεγχο της Λιβύης και της Αιγύπτου ανάμεσα στο 1941 και το 1943.

Μεταξύ των τάφων που βεβηλώθηκαν είναι και τάφοι πιλότων της RAF.

Η επίθεση, που έγινε την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν πολύ καλά οργανωμένη και μάλιστα ένας από τους άνδρες που ήταν εκεί τη μαγνητοσκόπησε και την ανέβασε στο διαδίκτυο.

Καθώς καταστρέφουν τους τάφους ακούγονται να λένε: «Είναι σκυλιά!» «Αυτός ο τάφος έχει ένα σταυρό πάνω- ένας άπιστος», λέει ένας άλλος άνδρας.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Λιβύη καταδίκασε την ενέργεια αυτή χαρακτηρίζοντάς τη «ανήθικη, ανεύθυνη και εγκληματική». Οργή και θλίψη εξέφρασαν συγγενείς στρατιωτών που είχαν ταφεί στη χώρα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αφιερωμένο εξαιρετικά και μοναδικά στους 300 της Βουλής των Ελλήνων και στους περί αυτών στις αποφάσεις τους και κυρίως στους Δημάρχους Αθηναίων και συν-πρωτευουσιάνων Θεσσαλονικέων! Καλή πολύ-πολιτισμική χρονιά!!

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο και φρίξτε! Πολιτισμός και Δημοκρατία αξεπέραστη σχέση!…..και τα συμπεράσματα δικά σας:

{videobox}RtgbvotqVFE{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here