Βελκουλέσκου: Σκληρή και επίμονη η νέα εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα!

0
229

Η Ντέλια Βελκουλέσκου διετέλεσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Κύπρο την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας στη Μεγαλόνησο.

Οι Κύπριοι την αποκαλούσαν «Δρακουλέσκου» και «θηλυκό Τόμσεν», λόγω της σκληρότητάς της.

Κόρη του Μοράου, υψηλόβαθμου στελέχους του πάλαι ποτέ κομμουνιστικού καθεστώτος της Ρουμανίας, εγκατέλειψε τη χώρα της τρία χρόνια μετά την εκτέλεση του δικτάτορα Τσαουσέσκου.

Το όνομά της, Ντέλια, βρίσκει τις ρίζες του στη Δηλία Αρτέμιδα. Οι γονείς της θαύμαζαν την αρχαία Ελλάδα. Εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, αξιοποιώντας μία υποτροφία από το γυναικείο κολέγιο Ουίλσον. 

Η νέα εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος του διακεκριμένου ερευνητή Βίκτορ Βελκουλέσκου, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην καταπολέμηση του καρκίνου, εισάγοντας πρωτοποριακές μεθόδους αναγνώρισης και εντοπισμού γονιδίων που είναι υπεύθυνα για τις μεταλλάξεις.

Όταν κατέφθασε στη Λευκωσία το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν η άμεση μείωση μισθών κατά 25%. Μάλιστα, σε έναν επεισοδιακό διάλογο με την υπουργό Εργασίας της Κύπρου, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η κ. Βελκουλέσκου επιχειρηματολόγησε φέρνοντας ως παράδειγμα τις περικοπές μισθών στην πατρίδα της.

Η κ. Χαραλάμπους απάντησε πως, ένας από τους βασικούς λόγους που γέμισαν τα μπαρ της Κύπρου από «πόρνες» Ρουμάνες ήταν ακριβώς αυτές οι επιλογές του ΔΝΤ.

Μιλώντας στην Κυπριακή Βουλή, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, η Ντέλια Βελκουλέσκου είχε πει ότι το ΔΝΤ δεν είναι φιλανθρωπικό ταμείο, απαιτώντας από τα μέλη της επιτροπής να επιδείξουν τον προσήκοντα σεβασμό: «Εμείς είμαστε οι δανειστές σας…Δεν μπορώ να δώσω ελαφρυντικά σε κανέναν».

Η Ρουμάνα οικονομολόγος που ειδικεύεται στο συνταξιοδοτικό και τα ενεργειακά είχε ζητήσει από την Ελλάδα το 2012 να απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015!!……για να μην ξεχνιόμαστε.

Οι διαπραγματευτές της (1) λένε ότι η συμπεριφορά της διακρίνεται από στοιχεία περίπου παράλογης επιμονής και σκληρότητας, (2) αναδεικνύουν την απίστευτη εργατικότητά της (από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες) και το ταλέντο της να εντοπίζει με ακρίβεια τα προβλήματα που υφίστανται π.χ. στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και ο σε δεκάδες προαπαιτούμενα και δράσεις που συνδέονται τόσο με το δεύτερο όσο και με το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. 

Υ.Γ. Άγριο κυνηγητό έξω από το Χίλτον…….Σπαλιάρα-Δρακουλέσκου!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here