Βενιζέλος – ο ακραιφνής βενιζελικός!……του Θανάση Καρτερού.

0
359

Θεωρείται βέβαιο ότι την ίδια στάση με τον Φώτη Κουβέλη θα κρατήσει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έλεγαν ορισμένοι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης το βράδυ της Πέμπτης. Και πού βασίζονταν; Μα στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους και πάνω από μια φορά ότι θα τηρήσει κοινή γραμμή με τη ΔΗΜΑΡ και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ του Σαμαρά, χωρίς τον Κουβέλη.

Υπάρχουν συνεπώς άνθρωποι, ακόμα και δημοσιογράφοι, οι οποίοι βασίζονται στις διαβεβαιώσεις, στις δεσμεύσεις και στις κόκκινες γραμμές του Βενιζέλου; Προφανώς υπάρχουν, αν και από την Πέμπτη μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ο αριθμός τους είναι μικρότερος κι από τον αριθμό των οπαδών του Λεβέντη. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως φρόντισε να επιβεβαιώσει τους άλλους, τους πολλούς. Οι οποίοι πιστεύουν ότι το μόνο στο οποίο πιστεύει και παραμένει σταθερός είναι ο εαυτός του -η πάρτη του κατά το κοινώς λεγόμενο.

Ο Βενιζέλος, δηλαδή, είναι από ιδεολογική, πολιτική, και ηθική άποψη ακραιφνής και εκατό τοις εκατό…..βενιζελικός. Τίποτε και κανέναν δεν αφήνει να εισχωρήσει ανάμεσα στον εαυτό του και σε ότι θεωρεί συμφέρον του. Ούτε μνημόνια, ούτε Σαμαράδες, ούτε σκληρά μέτρα, ούτε ΕΡΤ, ούτε οργή του λαού, ούτε φίλοι, ούτε εχθροί – όταν λέμε τίποτε εννοούμε τίποτε. Και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να διαπραγματευτεί τα πάντα και να πουλήσει τα πάντα -αρκεί να πιάσει καλή τιμή για τον εαυτό του.

Ε, ήθελε και τα έπαθε ο Φώτης Κουβέλης. Που μιλούσε κάθε μισή ώρα μαζί του στο τηλέφωνο, έκανε διμερείς συναντήσεις, ήταν σε συνεννόηση υποτίθεται για τα πάντα. Μέχρι ενιαίο κόμμα του είχε προτείνει ο Βενιζέλος κι εκείνος προβληματιζόταν αν και πώς θα προχωρήσουν.

Και φυσικά είχαν κοινή γραμμή για την ΕΡΤ και για το πώς θα πιέσουν τον Σαμαρά να κάνει πίσω και να βρεθεί μια λύση τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τη σωματική ακεραιότητα της δημοκρατίας.

Και τη στιγμή ακριβώς που οι δυο τους πραγματοποιούσαν τη συμφωνημένη έφοδο στα θερινά ανάκτορα του Σαμαρά, είδε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον σύμμαχό του όχι απλώς να εγκαταλείπει το μέτωπο, αλλά και να περνάει απέναντι. Και να τον πυροβολεί. Με τα ίδια επιχειρήματα με τα οποία δικαιολογούσε το άλφα, τώρα δικαιολογούσε το βήτα. Η πατρίδα, η σταθερότητα, η οικονομία, οι σύμμαχοι, οι αγορές – με δυο λόγια η πάρτη του. Ο Βενιζέλος για τον Βενιζέλο.

Πολλά μπορούν να δικαιολογηθούν στην πολιτική. Υπαναχωρήσεις, ελιγμοί, αθέτηση υποσχέσεων. Ένα όμως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μετά από τόσα δείγματα γραφής από τη μεριά του ευτυχισμένου προέδρου του δυστυχισμένου ΠΑΣΟΚ: Να πιστεύει κανείς τον Βενιζέλο!!

Πράγμα που δυστυχώς γι αυτόν έκανε όπως φαίνεται ο Κουβέλης και βρέθηκε στον κουβά….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here