ΒΗΜΑ: Το παρασκήνιο της παραίτησης Κρουστάλλη-Μαξίμου, Μαρινάκης και απολύσεις «ανυπάκουων».

0
257

Ως «Άγρια Εβδομάδα» χαρακτηρίζουν την εβδομάδα που διανύουμε εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ, όπου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, μετά και την παραίτηση της διευθύντριας σύνταξης Δήμητρας Κρουστάλλη, η οποία κατήγγειλε «ασφυκτική πίεση» από το Μαξίμου, ύστερα από το ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, ήταν ο ίδιος ο Β. Μαρινάκης ο οποίος εξανάγκασε σε παραίτηση την Δ. Κρουστάλλη, αφού προηγουμένως είχε απαιτήσει να ζητήσει, με άλλο δικό της δημοσίευμα, δημοσίως συγγνώμη, κάτι που η κ. Κρουστάλλη αρνήθηκε να κάνει.

Πηγές λένε, ότι το Μαξίμου, πριν την παρέμβαση Μαρινάκη, είχε ζητήσει  να απομακρυνθεί η κ. Κρουστάλλη από το κυβερνητικό ρεπορτάζ πλέον. Ο διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης φέρεται να το αρνήθηκε.

Θυμίζουμε ότι το Μαξίμου, έχει-επιβεβαιωμένα-απαιτήσει, και πετύχει, να αντικατασταθεί ο υπεύθυνος του κυβερνητικού ρεπορτάζ και σε άλλη μεγάλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Το ρεπορτάζ για τα διπλά βιβλία δημοσιεύθηκε παράλληλα από τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και Δημοκρατία. Ωστόσο το Μαξίμου, έχει εχθρικές σχέσεις πλέον με το δεύτερο έντυπο που αν και δεξιό, «παίζει» αντιμητσοτακικά. Θεώρησε ότι μπορούσε να παρέμβει στο ΒΗΜΑ, που έκανε και μεγαλύτερη ζημιά γιατί θεωρείται φιλοκυβερνητικό.

Τις τελευταίες ώρες, συζητιέται έντονα, ότι υπό πίεση βρίσκεται και ο Αντώνης Καρακούσης, ο άνθρωπος που είχε τοποθετήσει την Δ. Κρουστάλλη στη θέση της διευθύντριας σύνταξης.

Φιλοκυβερνητικές πηγές και προσκείμενοι δημοσιογράφοι, διαρρέουν  ότι θα απολυθεί και σημειώνουν ότι υπάρχει ένταση ανάμεσα στα στρατόπεδα Καρακούση και Παπαχρήστου των Νέων. Ο τελευταίος είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση «βίλα Τσίπρα», από την οποία ο κ. Καρακούσης είχε πάρει δημοσίως αποστάσεις.

«Ο Καρακούσης, είναι ο άνθρωπος, ο οποίος είχε εξαρχής διαφοροποιηθεί στο σχέδιο να έχουν τα έντυπα του Μαρινάκη (ΝΕΑ-ΒΗΜΑ-Παραπολιτικά) κοινή φιλοκυβερνητική γραμμή, κάτι που αρχικά φάνηκε να εξυπηρετεί και τον εκδότη»…δηλώνει γνώστης της υπόθεσης. 

«Προφανώς κάτι άλλαξε στις σχέσεις Μαξίμου-Μαρινάκη και οι Δημοσιογράφοι πιέζονται αφόρητα να ακολουθούν αποκλειστικά εντολές Μαξίμου»…λέει δημοσιογράφος στο tvxs.gr.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Με εντολή Μητσοτάκη ΤΟ ΒΗΜΑ κι in.gr κατέβασαν την αποκάλυψη για το διπλό σύστημα ΕΟΔΥ-ΗΔΙΚΑ! Διαβάστε εδώ αυτό που διέγραψαν!

Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη στο «Βήμα» για τις παράλληλες καταγραφές κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ, με τίτλο «Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ-Κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας», εξαφανίστηκε, τόσο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, όσο και από το in.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος αποχώρησε από το «Βήμα» την Δευτέρα, καταγγέλοντας, σε ανάρτησή της, «ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου» μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ.

Αποκαλύψεις: Ο ΕΟΔΥ δίνει πλασματικά στοιχεία

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα»  και «Δημοκρατία», ο ΕΟΔΥ, ανακοινώνει λανθασμένα και ελλιπή στοιχεία για τα κρούσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code