ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΨΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ.

0
332

Η κλασική βλεφαροπλαστική στις μέρες μας είναι ελάχιστα επεμβατική και αναίμακτη. Γίνεται με τοπική αναισθησία, σε μία συνεδρία, η επέμβαση διαρκεί περίπου 60-90 λεπτά και δεν απαιτεί νοσηλεία.

Κατά τη διάρκειά της, αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα αλλά και το λίπος, όπου χρειάζεται, είτε με εξωτερική τομή (στη σχισμή του βλεφάρου ή κοντά στις κάτω βλεφαρίδες, έτσι ώστε να μην είναι εύκολα εμφανής) ή με εσωτερική τομή από τον επιπεφυκότα. Τα ράμματα είναι τόσο μικρά που θεωρούνται «αόρατα».

Σχετικά με το θέμα μιλήσαμε με τον πλαστικό γιατρό Δρα Ζήση Μπουκουβάλα, ιδρυτή  της εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και Αναγεννητικής Ιατρικής «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής  Χειρουργικής του νοσοκομείου «Metropolitan».

– Πείτε μας δύο λόγια για την επέμβαση, πόσο διαρκεί, αν πονά, με τι αναισθησία γίνεται κ.τ.λ.

«Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο.

Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και την διόρθωση του λίπους του οφθαλμού που όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση «σακούλας». 

Οι τομές γίνονται για τα μεν επάνω βλέφαρα στην πτυχή του βλεφάρου και στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες».

-Πότε μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει σπίτι του, στη δουλειά του και να εκτεθεί σε κόσμο;

«Τα σημεία των τομών εξαφανίζονται προοδευτικά από μια εβδομάδα με ένα μήνα μετά την επέμβαση ενώ ήδη 8 ημέρες από την επέμβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιμάτωσης και επούλωσης της περιοχής».

-Σε αυτή την περίοδο του Covid έχουν αυξηθεί οι πλαστικές επεμβάσεις,  πως αντιδρά ο κόσμος, μήπως φοβάται;

«Όταν τηρούνται τα πρωτόκολλα υγιεινής, δεν φοβάται καθόλου. Οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν το χρόνο να δουν στον εαυτός τους, τι τους ενοχλεί  και θα ήθελαν να φτιάξουν. Και λόγω και των τηλεδιασκέψεων, είδαν  τον εαυτό τους πάρα πολύ στις κάμερες και εντόπισαν ατέλειες οι οποίες μπορεί να μην φαίνονταν στον καθρέφτη. 

Οι συχνές τηλεδιασκέψεις πυροδότησαν μια αυτο-κριτική αντίδραση σύγκρισης που οδηγεί γυναίκες και άντρες στο να υπάρχει αυξημένη ζήτηση πλαστικών επεμβάσεων. Ο ασθενής είναι ταυτόχρονα και ο παρατηρητής έτσι κάνει μια συνεχόμενη αυτο-κριτική σύγκρισης. 

Η πλαστική χειρουργική προσφέρει πλέον 100% αποτελεσματικές και εντυπωσιακές λύσεις και την εγγύηση του άμεσου και μόνιμου αποτελέσματος».

-Είναι και άνδρες ασθενείς σας;

«Οι περισσότεροι άνδρες δημιουργούν σακούλες  κάτω από τα μάτια. Στην εποχή μας πολλοί καταφεύγουν στην βλεφαροπλαστική».

ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΡΑ. ΖΗΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ
Κολοκοτρώνη 4 Κηφισιά
210.8080051

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here