ΒΟΜΒΑ από την Αττική Οδό: «Ζητήσαμε να κλείσουν οι δρόμοι αλλά ο υπουργός αρνήθηκε».

0
265

Ευθύνες στην κυβέρνηση και στην Τροχαία επιρρίπτει η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. για τις τριτοκοσμικές εικόνες με εγκλωβισμένους οδηγούς.

Απάντηση για τις τραγικές εικόνες με εκατοντάδες οδηγούς εγκλωβισμένους στον πιο ακριβό δρόμο της χώρας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να περάσουν πάνω από 30 ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους, χωρίς νερό, φαγητό και θέρμανση, δίνει η Αττική Οδός.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια δύο των  συσκέψεων που έγιναν 21 και 23 Ιανουαρίου, οι εκπρόσωποι της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. εισηγήθηκαν στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη να απαγορευτεί η διεύλευση των βαρέων οχημάτων και να μειωθεί η κυκλοφορία ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ωστόσο όπως καταγγέλλει ο υπουργός αρνήθηκε.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, ο κ. Στυλιανίδης «υπογράμμισε ότι το Κράτος δεν μπορεί να κλείνει δρόμους προληπτικά και πρότεινε να υπάρχει στενή συνεργασία Τροχαίας και Παραχωρησιούχων με σύσταση η Τροχαία να παρεμβαίνει όπου απαιτείται είτε με ακινητοποίηση των φορτηγών ή να διοχετεύονται πίσω από αλατιέρες για να μπορούν να κινηθούν» αναφέρει και προσθέτει ότι η Αστυνομία συμφώνησε με την πρόταση, ενώ υποστήριξε ότι θα προχωρήσει σε σχετικές απαγορεύσεις όπου κρίνει ότι χρειάζεται.

Μάλιστα, η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. διευκρινίζει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει το κλείσιμο των δρόμων, ενώ παραθέτει το παράδειγμα της περσινής κακοκαιρίας «Μήδεια» όπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς είχαν δώσει εντολή για απαγόρευση μια ημέρα πριν ξεκινήσει ο χιονιάς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here