ΒΟΜΒΑ Γεωργιάδη: Προαναγγέλλει απολύσεις για όσους δεν κάνουν το εμβόλιο.

0
713

Εμβόλιο ή Απόλυση το νέο μέσο πίεσης της κυβέρνησης. Τη βρόμικη δουλειά ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λίγες ώρες πριν την χθεσινή μεγάλη απεργία της Πέμπτης ο Άδωνις Γεωργιάδης ρίχνει λάδι στη φωτιά και προαναγγέλλει απολύσεις όσων εργαζομένων δεν κάνουν το εμβόλιο: Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση.

Μετά την πλήρη αποτυχία του κυβερνητικού σχεδίου για τους εμβόλια στους η κυβέρνηση πλέον πετά το μπαλάκι της ευθύνης εξ ολοκλήρου στους πολίτες.

Σε αυτή την γραμμή και συνδέοντας εμμέσως όσους αποφασίσουν να μην κάνουν το εμβόλιο με συνωμοσιολόγους και αρνητές, ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει:

«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του.

Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here