ΒΟΜΒΑ Γιώργου Κύρτσου για τα TOMA BMP-1 που στείλαμε στην Ουκρανία: «Πρόκειται περί κομπίνας»-Ποιοι τα τσέπωσαν;

0
221

«62 εκατ. ευρώ η μίζα της Rheinmetall από τα Ελληνικά προγράμματα  το 1974» κατήγγειλε ο τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Τόσκας – Είχε αποκλειστεί από τις Εθνικές προμήθειες και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη την επανέφερε!

O ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία κατά της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τα τεθωρακισμένα Mardew-1A3 ηλικίας 40 ετών που πήραμε από τη Γερμανία, ως αντικατάσταση αυτών που στείλαμε στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα όπως έγραψε στο Twitter ο Γ. Κύρτσος, η κίνηση να στείλουμε τα τεθωρακισμένα μέσω Γερμανίας, στέλνει χρήματα στο Βερολίνο από το Ειδικό Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Ουκρανία, ενώ αναφέρεται και σε προηγούμενα σκάνδαλα.

«Ο Κομπίνα-Δορισμός υπονομεύει Εθνική Ενότητα. Στείλαμε τεθωρακισμένα στην Ουκρανία αλλά μέσω Γερμανίας. Έτσι πήραν αυτοί το χρήμα από Ειδικό Ευρώ-ταμείο, κι εμείς κατώτερης ποιότητας γερμανικά τεθωρακισμένα. Γιατί το έστησε έτσι ο Μητσοτάκης; Συνέχεια σε Siemens, Άκη, υποβρύχια, Λέοπαρντ;»…αναφέρει σε μία από τις τρεις σχετικές αναρτήσεις του.

Κι επειδή επίκειται η αγορά TOMΑ Lynx KF-41 από την Γερμανική Rheinmetall και ο εκσυγχρονισμός των LEO2A4 σε συνεργασία KMW και Rheinmetall, ας θυμηθούμε τι είχε αποκαλύψει το 2015 ο τότε Υφυπουργός  Άμυνας Ν. Τόσκας:

«Η Rheinmetall και άλλη μία (σ.σ. εννοεί την ΚΜW)  είχαν δώσει γύρω στα 62 εκατομμύρια σαν μίζες σε Γερμανούς και Έλληνες…Και ρωτάω, αυτά τα λεφτά πού βρέθηκαν, πουθενά;  Αυτά τα λεφτά είναι λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, άρα έχουμε κάθε απαίτηση να τα πάρουμε πίσω».

Μάλιστα σημείωνε ότι η Εταιρεία είχε αποκλειστεί λόγω μιζών από τις προμήθειες του ΥΠΕΘΑ (έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί για τις μίζες της Rheinmetall πολλοί πρώην αξιωματικοί και στελέχη της Εταιρείας)!

Τώρα πόσα δίνουν για να επανέλθουν και να εισπράξουν δισεκατομμύρια;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here