Βρήκε χρυσό αξίας 2,5 εκατ. δολαρίων μέσα σε παλιό τανκ!

0
225

Το έχουμε δει να γίνεται και σενάριο ταινίας, καιρός ήταν να το δούμε να συμβαίνει και στην πραγματικότητα, έστω και αν ο κερδισμένος δεν πήρε μέρος στον…πόλεμο.

Μόλις 30.000 λίρες είχε κοστίσει η αγορά ενός ιρακινού άρματος μάχης τύπου Type 69 σε έναν συλλέκτη στη Βρετανία, αλλά δεν μπορούσε να γνωρίζει για τον κρυμμένο θησαυρό που έκρυβε!

Στο εσωτερικό της δεξαμενής καυσίμου του υπήρχαν κρυμμένες ράβδοι χρυσού αξίας που φτάνουν τα δύο εκατ. λίρες (2,4 εκατομμύρια ευρώ)!

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής «The Sun», ο 55χρονος Νικ Μιντ εντόπισε τις 5 ράβδους ενώ πραγματοποιούσε εργασίες αποκατάστασης του άρματος, με σκοπό να το εντάξει στη συλλογή του, που αποτελείται από 150 στρατιωτικά οχήματα.

Ο ίδιος και ο μηχανικός Τοντ Τσάμπερλεν μαγνητοσκοπούσαν τους εαυτούς τους ενώ άνοιγαν τη δεξαμενή, έτσι ώστε, σε περίπτωση που εντόπιζαν πυρομαχικά, να έχουν υλικό για να δείξουν στις αρμόδιες ρχές έτσι ώστε να σταλούν πυροτεχνουργοί.

Αντ’ αυτού, εντόπισαν τις ράβδους, βάρους 5 κιλών η καθεμία- με τον 50χρονο Τσάμπερλεν να εκτιμά την αξία τους πάνω από 2 εκατ. λίρες. «Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Δεν μπορείς ακριβώς να πάρεις πέντε ράβδους χρυσού και να πας να τις δώσεις για μετρητά, χωρίς να τεθούν ερωτήματα, οπότε καλέσαμε την αστυνομία».

Ο ίδιος απέκτησε το τανκ μέσω ανταλλαγής, δίνοντάς ένα στρατιωτικό φορτηγό και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο τύπου Abbot, αφού είδε το T54 να διαφημίζεται στο eBay.

Ο χρυσός που περιελάμβανε σαν…«bonus» το άρμα, πιθανολογείται πως ήταν λάφυρα που άρπαξαν Ιρακινοί στρατιώτες από το Κουβέιτ κατά την εισβολή στη χώρα και τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου το 1990-1991.

Το τανκ στη συνέχεια έπεσε στα χέρια των συμμαχικών δυνάμεων κατά την επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου» και απεστάλη στη Βρετανία. «Πρέπει να άνοιξαν τρύπα στη δεξαμενή καυσίμου και να τη γέμισαν με ράβδους χρυσού» είπε ο Μιντ.

Αφού κλήθηκε η αστυνομία, κατέφθασαν δύο αστυνομικοί, που πήραν τις ράβδους και τους έδωσαν μια σχετική απόδειξη, την οποία έχουν αποθηκεύσει σε θυρίδα στο Λονδίνο.

«Ακόμα και αν δεν πάρουμε πίσω καθόλου χρυσό, πάλι θα έχω το ωραίο μου τανκ» είπε ο Μιντ.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, το όχημα είχε πρώτο-αγοράσει ένας αυτοδίδακτος μηχανικός, ο Τζο Χιουζ, 23 ετών, που αντικατέστησε τις ερπύστριες και επισκεύασε τον κινητήρα του, χωρίς να ανακαλύψει τον χρυσό. Στη συνέχεια, προέβη στην προαναφερθείσα ανταλλαγή με τον Μιντ.

{videobox}km5k60PR1dU{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here