Βρώμικο, Ανθελληνικό παιχνίδι από τους δανειστές με την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας και τα Funds.

0
279

Στη σκιά των καταγγελιών Βαρουφάκη για Funds  που σχετίζονται ευθέως με το περιβάλλον του πρωθυπουργού και έχουν κανονίσει μεγάλο κόλπο εις βάρος του Eλληνικού Δημοσίου, έρχεται η ανακοίνωση της απόφασης των θεσμών που αρνούνται να παρατείνουν την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Εδώ λοιπόν ανακύπτει ένα θέμα που εάν δεν το αντιμετωπίσει άμεσα κυβέρνηση και δεν αντιδράσει, θα αποκαλύψει είναι εξαιρετικά βρώμικο παρασκήνιο με στόχο το δημόσιο χρήμα αλλά και τους έλληνες δανειολήπτες.

Προσέξτε λοιπόν. Όταν τα δάνεια βρισκόταν στα χέρια των τραπεζών οι οποίες ανά-κεφαλαιοποιήθηκαν με δημόσιο χρήμα, κοινώς με το χρήμα κάθε έλληνα πολίτη, υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δηλαδή, οι τράπεζες δεν μπορούσαν να κάνουν κατασχέσεις με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τον ισολογισμό τους και την νύφη να μην την πληρώνουν φυσικά οι μέτοχοι αλλά όλοι εμείς, ακόμα κι αν δεν είχαμε κανένα δάνειο στο όνομά μας.

Ξαφνικά λοιπόν, με την αλλαγή της κυβέρνησης, εμφανίστηκαν «σκοτεινά» funds, με την μεθόδευση του διαβόητου σχεδίου Ηρακλής, τα οποία αγοράζουν στην κυριολεξία κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Την ίδια στιγμή, οι θεσμοί που έδωσαν την ευλογία τους σ’ αυτή την περίεργη μεθόδευση μεταπώλησης κόκκινων δανείων, απαγορεύουν τώρα την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Τι σημαίνει αυτό; Πως μία τράπεζα που φρόντισε να ξεφορτωθεί κόκκινα δάνεια μέρος των οποίων είχαν δημιουργηθεί ακριβώς επειδή αφορούσαν πρώτη κατοικία και δεν μπορούσε να κάνει κατασχέσεις, οπότε τα πουλήσει κοψοχρονιά, τώρα βλέπει αυτόν που αγόρασε τα δάνεια για ψίχουλα, να μπορεί να διεκδικήσει το σύνολο της οφειλής αφού ο δανειολήπτης δεν θα έχει πλέον καμία προστασία!

Πραγματικά είναι εξοργιστικό! Γιατί τώρα όλα αυτά τα υπερκέρδη θα μπουν στις τσέπες σκοτεινών επιχειρήσεων-Funds, Εξωχώριων οι περισσότερες, με αδιαφανείς μετόχους που θα βγάλουν δισεκατομμύρια λόγω αυτής της μεθοδεύσεις.

Για να καταλάβετε το μέγεθος του σκανδάλου, εάν η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας είχε γίνει όταν τα δάνεια ήταν ακόμα στην κατοχή των τραπεζών, οι εισπράξεις από τις κατασχέσεις θα έμπαιναν πάλι στα ταμεία των τραπεζών, δηλαδή ο Ελληνικός λαός θα έπαιρνε μία ανάσα από τις συνεχείς ανά-κεφαλαιοποίησης που τον υποχρέωσαν οι κυβερνήσεις. Τώρα, κολοσσιαία κέρδη θα μπουν σε τσέπες αγνώστων.

Η κυβέρνηση λοιπόν και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, οφείλουν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος την αρχή προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οφείλουν να συγκρουστούν με τους θεσμούς, προκειμένου να αποδείξουν ότι όσα καταγγέλλει ο κάθε Βαρουφάκης είναι συκοφαντίες και όχι μία φρικτή πραγματικότητα που ισοδυναμεί με ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code