Βόμβα Spiegel: Η Ελλάδα μπορεί να θριαμβεύσει γιατί έχει κυβέρνηση αποφασισμένη για όλα!

0
176

Να που η τρομοκρατία τελικά αντιστρέφεται……

Με ένα άρθρο-κόλαφο, στις 02/06/2015,  ο Wolfgang Munchau αναλύει την στρατηγική διαπραγμάτευσης της Ελληνικής κυβέρνησης καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα ακολούθησε μια διαπραγματευτική τακτική που μπορεί να την οδηγήσει στη νίκη.

Για πρώτη φορά μάλιστα ο αρθρογράφος αφήνει ένα τεράστιο καρφί κατά του Σόιμπλε, ομολογώντας ότι η στρατηγική Βαρουφάκη ήταν εξαιρετικά ευφυής, σε αντίθεση «με αυτό που πίστευαν κάποιοι»……

Η Ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί τους πιστωτές γιατί παρότι θέλουν πραγματικά την παραμονή στην Ευρωζώνη, αφήνουν ανοιχτά ολα τα ενδεχόμενα.

Την ίδια στιγμή, οι κεντρικές τράπεζες έχουν επιπλέον άνοιγμα 100 δις ευρώ στην Ελλάδα (εννοεί τον ELA) πράγμα που θα επιφέρει επιπλέον καταστροφή σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Αυτές οι συνθήκες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα δικαιωθεί και μάλιστα θα βάλει και το θέμα κουρέματος του χρέους επί τάπητος.

Ο αρθρογράφος μάλιστα καταλήγει στην πρόβλεψη ότι «η συμφωνία θα εμπεριέχει και δέσμευση για ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους» παρότι στο Βερολίνο ξορκίζουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλλον το Spiegel προετοιμάζει το εσωτερικό ακροατήριο αλλά και τους αντιφρονούντες βουλευτές της συγκυβέρνησης…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here