Βόμβες Κοτζιά: Η ΝΔ έκανε προεκλογικά μυστικές συμφωνίες με τον Ζάεφ!

0
211

Φοβερές Αποκαλύψεις από τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και Πρόεδρο του ΠΡΑΤΤΩ Νίκο Κοτζιά, στην αποκλειστική συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο, για το περιοδικό «πατρινόραμα» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Ο «αρχιτέκτονας» της Συμφωνίας των Πρεσπών ισχυρίζεται ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν συμφωνήσει σε διπλή ονομασία: Σκέτο Μακεδονία για το εσωτερικό της χώρας και Μακεδονία των Σκοπίων για τον ΟΗΕ», ενώ καταγγέλλει ότι «η Ν.Δ. έκανε προεκλογικά μυστικές συμφωνίες με τον Ζάεφ: Του έλεγαν ότι είναι υπέρ της Συμφωνίας και θα την προωθήσουν μόλις γίνουν Κυβέρνηση, ενώ δημόσια την κατήγγειλαν»!

Υπερασπιζόμενος το έργο του σημειώνει ότι «έτσι αποτρέψαμε το σχέδιο της Τουρκίας να περικυκλώσει με δαγκάνες κάβουρα την Ελλάδα» και ισχυρίζεται ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ούτε να ονειρευτούν δεν μπορούσαν μια τέτοια συμφωνία για την Μακεδονία, αλλά την κατασυκοφάντησαν.

Τώρα βέβαια αναδιπλώθηκαν…και συμπληρώνει: «Με τη Συμφωνία, σταματήσαμε τον επίσημο αλυτρωτισμό και η φίλη χώρα της Βόρειας Μακεδονίας αναγνώρισε ότι η αρχαία Ελληνική ιστορία είναι Ελληνική, ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική και οι ίδιοι σλάβοι…»

Χαρακτηρίζει «συνεπή δίγλωσσο νεοδημοκράτη» τoν πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που υπέγραψε ευρωπαϊκά κείμενα στα οποία η βόρεια γείτονάς μας ονομαζόταν σκέτα Μακεδονία και σήμερα μας κουνά το δάκτυλο».

Αναφερόμενος στην ήττα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «Η αδυναμία της ήταν, ότι δεν λειτούργησε συλλογικά και ότι οι Υπουργοί δεν είχαν πάντα το απαιτούμενο όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα ώστε να στηρίξουν την πολιτική τους. Πολιτικά δεν του στοίχισε του ΣΥΡΙΖΑ η Συμφωνία των Πρεσπών».

Για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «Υποχώρησε σε όλες τις Ιταλικές απαιτήσεις, παρέδωσε Ελληνική κυριαρχία, ενώ ο κ. Τσίπρας με διαβεβαίωσε όταν έφευγα, πως θα υλοποιούσε τα Προεδρικά Διατάγματα για τη συμφωνία με την Ιταλία. Την επομένη με ύβριζαν, ΝΔ και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας, αφού εκτιμά ότι «στόχος της Τουρκίας είναι να δορυφοποιήσει την Ελλάδα» και ότι «η διοίκηση του Τραμπ δεν είχε φιλοτουρκικές διαθέσεις», αποκαλύπτει: «Όταν στην Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Ερντογάν λέει στον Κ. Μητσοτάκη ότι θα κάνει εξορύξεις νότια της Κρήτης και εκείνος δεν του απαντά, τότε άθελά του τον ενθαρρύνει!»

Για το ενδεχόμενο προσφυγής στην Χάγη σημειώνει με νόημα ότι «στα Διεθνή Δικαστήρια δεν πας τυφλός και απροετοίμαστος. Πρώτα πρέπει να απαιτήσεις από την Τουρκία να άρει το casus belli και να αναγνωρίσει την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου…».

Με αφορμή την Πενταμερή διάσκεψη της Κύπρου ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση δεν στηρίζει όσο πρέπει την κυπριακή» και ότι «η Βρετανία για άλλη μια φορά επιδιώκει να πιέσει αφόρητα την Κυπριακή Κυβέρνηση, να παραδοθεί στην Τουρκική βουλιμία».

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στο «Πατρινόραμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code