Γαλλική προειδοποίηση για τις Τουρκικές κινήσεις: «Ο Ερντογάν ετοιμάζει επεισόδιο».

0
257

Γαλλικά σενάρια για σύγκρουση-Πως εμπλέκονται τα Στενά, η Ρωσία και  η Αίγυπτος.

Ανησυχητικές εξελίξεις έχουμε στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου και στην Α. Θράκη από τα ύποπτα σχέδια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τα Στενά του Βοσπόρου.

Σύμφωνα με αναλυτική αμυντική έκθεση του «meta-defense.fr», ο Ερντογάν απειλεί με το κλείσιμο των Στενών διακόπτοντας την πρόσβαση των πλοίων κάθε φύσεως στον Εύξεινο Πόντο, είτε για να πιέσει την Μόσχα να έρθει πιο κοντά στις θέσεις του, είτε για να εκβιάσει την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Αυτή η πολιτική συνδυάζεται με την αποστολή δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και στην Α. Θράκη, στοχοποιώντας παράλληλα την Ελληνική Δυτική Θράκη.

Η απειλή του Τούρκου προέδρου θα περιέπλεκε σοβαρά και την Ρωσική εκστρατεία στην Συρία επίσης, αφού τα Ρωσικά πολεμικά πλοία δεν θα μπορούσαν να μεταβούν στην Ταρτούς για να ανεφοδιάσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Η παρουσία σήμερα 16 ρωσικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά των Συριακών ακτών μόνο τυχαία δεν είναι και σίγουρα έχει σχέση με τα «τσαλίμια» του σουλτάνου Ερντογάν που «παίζει» με ΗΠΑ και Ρωσία ταυτόχρονα.

Οι Γάλλοι αναφέρουν επίσης ότι σε περίπτωση μιας πιθανής Ελληνοτουρκικής συρράξεως. το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ μόνο η Γαλλία έχει ξεκαθαρίσει την θέση της υπέρ της Αθήνας «ψυχή και σώμα».

Το Γαλλικό ΜΜΕ τονίζει επίσης ότι σε ένα ενδεχόμενο μιας Ελληνοτουρκικής διένεξης, υπάρχει σενάριο βοηθείας από Ρωσικής πλευράς στην Ελλάδα κυρίως λόγω θρησκείας, κάτι που θα γίνονταν αμέσως αποδεκτό από την ρωσική και την Ελληνική κοινή γνώμη.

Υπάρχει περίπτωση αναφέρουν οι Γάλλοι ειδικοί, Ρωσία, Ελλάδα, Αίγυπτος, να βρεθούν απέναντι από την Τουρκία στο σενάριο κλεισίματος των Στενών, με την Άγκυρα να ζητά την εφαρμογή του άρθρου 5 της συμμαχίας.   

Σε αυτήν την περίπτωση θα βρεθούν πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης που θα αρνηθούν να ταχθούν με την πλευρά της Τουρκίας, που προκαλεί συνεχώς στην Α. Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code