Γεννήθηκε ο μικρός Δούκας του Κέημπριτζ!

0
370

Ναι, είναι γεγονός! Να μας ζήσει και λέω να μας ζήσει γιατί αυτό ήταν ένα μωρό, που αφορούσε την Υφήλιο. Καταλάβατε βέβαια ότι μιλάω για το πριγκιπικό μωρό του Δούκα Ουίλλιαμ και της Δούκισσας Κάθριν του Κέημπριτζ, τον Δούκα του Κέημπριτζ το νεώτερο και τρίτο στη διαδοχή του θρόνου της Αγγλίας.

Το τι έγινε στην Αγγλία δεν περιγράφεται, από τους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο είχε να επικρατήσει τέτοια φρενίτιδα, αλλά γενικά και σε όλο τον κόσμο έγινε χαμός. Στη γενέτειρα της Κέητ στήθηκε πανηγύρι κι έλεγαν «είμαστε ευτυχείς που κάποιος δικός μας θα είναι ο μελλοντικός βασιλιάς». 

Εκατοντάδες τηλεφωνήματα, τηλεγραφήματα, δώρα κλπ κλπ .Φωτιά πήρε και το Ίντερνετ! Δεν ξανάχει γίνει στα χρονικά. Και ένα έχω να σας διαβεβαιώσω. Ότι τα παραμύθια βγαίνουν αληθινά…..Ή μήπως η ζωή μας είναι ένα παραμύθι…..Πάντως το παραμύθι του όμορφου πρίγκιπα που παντρεύτηκε την, ας την ονομάσουμε έτσι, Σταχτοπούτα δικαιώνεται πλήρως, πόσο μάλλον όταν τα έξυπνα κορίτσια ακούνε τις συμβουλές της μαμά τους!

Η ιστορία μας λοιπόν αρχίζει ως εξής: Ο πρίγκιπας μας ήθελε να παντρευτεί από αγάπη κι έτσι έκανε. Διάλεξε απ όλες τις γαλαζοαίματες μια κοινή θνητή. Αφού η σχέση τους δοκιμάστηκε κατέληξε σε μια λαμπερή τελετή , που ξεχείλιζε από πλούτο, αλλά η σχέση μεταξύ του ζευγαριού δεν διέφερε από αυτή δυο κοινών θνητών με τις ίδιες ευθύνες μέσα στο γάμο.

Το παραμύθι συνεχίζεται με την Κέητ να ψωνίζει από το σούπερ μάρκετ για να μαγειρέψει στον αγαπημένο της. Ακόμη και η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της δεν έγινε σύμφωνα με το εθιμοτυπικό του παλατιού, αλλά με μια ανακοίνωση, πως λόγω πρωινής αδιαθεσίας της Κέητ αναβαλλόταν το πρόγραμμά της. 

Η σχέση των ερωτευμένων δεν ακολούθησε τους βασιλικούς κανόνες σε κανένα της στάδιο αφού δεν δίσταζαν να φωτογραφίζονται αγκαλιασμένοι δημόσια. Ακόμη κι όταν έφευγαν από το νοσοκομείο ο Ουίλλιαμ είπε τρυφερά στη γυναίκα του: «Έλα κούκλα μου».

Ο ερχομός του μωρού τους είναι το τελευταίο χαρμόσυνο συμβάν στη ζωή τους. Κι εκείνο, κάνει την εμφάνισή του επιβλητικά, όπως ένας αληθινός μονάρχης, με βροντές κι αστραπές να αυλακώνουν το Λονδρέζικο τοπίο που μέχρι εκείνη τη μέρα ψηνόταν στους 30 βαθμούς, και βροχή να εντείνει την υγρασία.

Ήταν Δευτέρα 22 Ιουλίου ώρα 4.24 που γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό ο πρωτότοκος της Κάθριν και του Ουίλλιαμ, ένας ροδαλός κι όμορφος μπέμπης που ζύγιζε 3,90 κιλά. Χιλιάδες κόσμου είχε μαζευτεί έξω από τα ανάκτορα ,παρόλη τη βροχή. 41 κανονιοβολισμοί, κτίρια, καταρράκτες, σιντριβάνια, παγκοσμίως που φωτίστηκαν γαλάζια επιβεβαίωσαν το άρρεν φύλο.

Το βράδυ της Δευτέρας ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ, έμεινε σε ξεχωριστή σουίτα δίπλα στης Κέητ για είναι κοντά στη γυναίκα του και στο γιο του. Πρώτοι για να δουν το εγγόνι τους ήρθαν οι γονείς της Κέητ και μετά ο πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα.

Το πρωί η Κέητ θήλασε το γιο της και ο Ουίλλιαμ του άλλαξε την πάνα του. 26 ώρες μετά την άφιξη του μωρού το ζευγάρι έφυγε για το σπίτι του. Αφού πρώτα όμως στάθηκε υπομονετικά και χαμογελώντας έξω από το νοσοκομείο για να πάρουν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια απ όλο τον κόσμο.

Η Κέητ , μπορεί αν είναι νέα στο…επάγγελμα , αλλά ξέρει πολύ καλά κι έχει μελετήσει σκληρά το ρόλο της για κάθε περίπτωση – είναι ταλέντο κι αυτό και ισχυρή θέληση – για να είναι αγαπητή, στο λαό της και να ισχυροποιήσει και τη θέση του άνδρα της.

Απλή, πανευτυχής, δίχως ίχνη των οδυνών του τοκετού στο πρόσωπό της, η Δούκισσα του Κέημπριτζ, όπως κάθε νέα μαμά, δήλωνε: « Είναι πολύ συγκινητικό. Μόνον αν είσαι γονιός μπορείς να αισθανθείς έτσι».

Όσο για τον Ουίλλιαμ, κρατώντας τον πολύτιμο γιο του μέσα στο καθισματάκι φεύγοντας από το νοσοκομείο είπε: « Είναι ένα μεγάλο αγόρι, αρκετά βαρύ…και σίγουρα έχει γερά πνευμόνια!» ο μικρός θα έκλεγε γοερά φαίνεται τη νύχτα. Όσο για την…..αργοπορία του να γεννηθεί ο νεαρός μπαμπάς είπε: «Αυτό θα του το επισημάνω όταν μεγαλώσει, να είναι συνεπής στα ραντεβού του….» και μ΄ ένα πλατύ χαμόγελο συμπλήρωσε: « Ευτυχώς μοιάζει στη μαμά του, έχει πιο πολλά μαλλιά από εμένα», ενώ η Κάθριν αρνιόταν: «Όχι, όχι, δε νομίζω.»

Το νεογέννητο ήταν τυλιγμένο σε μια λευκή δαντελέ κουβερτούλα αξίας 14.99 λιρών. Οι γονείς του πριν εγκαταλείψουν το νοσοκομείο ευχαρίστησαν όλους για την περιποίηση που είχαν. Όταν έφυγαν από το St. Mary’s κατά τις 7 μ.μ., οδηγούσε ο Ουίλλιαμ, και πίσω καθόταν η Κέητ με το μωρό στο καθισματάκι του, κατευθύνθηκαν προς το παλάτι του Κένσινγκτον, όπου τους περίμενε η θεία Πίπα με το φλερτ της Νίκο Τζάκσον .

Ο πρίγκιπας Χάρρυ απουσιάζει λόγω καθηκόντων του με την Βασιλική Αεροπορία στο Σάφολκ και θα δει τον ανιψιό του αργότερα. Ο πρωθυπουργός Τζέημς Κάμερον είπε: «Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για το έθνος μας, αλλά περισσότερο είναι μια μεγάλη στιγμή για ένα αξιαγάπητο νεαρό ζευγάρι που κρατά στην αγκαλιά του το νεογέννητο αγοράκι του».

Η οικογένεια των Δουκών του Κέημπριτζ μένουν προς το παρόν σε ένα σπίτι μέσα στην έκταση του παλατιού Κένσινγκτον, μέχρι να τελειώσει η ανακαίνιση του δικού τους, και όλα δείχνουν ήρεμα.

Στο παλάτι του Κένσινγκτον επισκέφθηκε καταχαρούμενη, τον δισέγγονό της και η βασίλισσα Ελισάβετ πριν αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές της διακοπές , δίχως τον σύζυγό της, που αναρρώνει. Η Ελισάβετ έμεινε μισή ώρα και πιθανόν να συζήτησαν για το όνομα του νεογέννητου, αφού το ζευγάρι δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Τα γραφεία στοιχημάτων – τρελά ποσά παίζονται – πάντως ποντάρουν στο Τζέημς ή Τζωρτζ. Ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ είπε ότι ακόμη δεν αποφάσισε και η πριγκίπισσα Κέητ ότι θέλει πρώτα να δει το προσωπάκι του παιδιού της, να το γνωρίσει λίγο και μετά να διαλέξει όνομα. Οι Δούκες του Κέημπριτζ πρέπει να δηλώσουν το όνομα του παιδιού μέσα σε 42 ημέρες. Να ζήσεις μικρέ Δούκα του Κέημπριτζ, καλή τύχη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here