Γιάννης Μάζης: Η Χαμάς δεν είναι Φατάχ-Είναι τρομοκρατική οργάνωση που έχει ξεκάνει όλους τους μετριοπαθείς Παλαιστινίους.

0
276

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

0:00 Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

4:25 Η Χαμάς έχει να κάνει εκλογές στην Λωρίδα της Γάζας από το 2006. Έχει να κάνει εκλογές 15 χρόνια στην περιοχή. Είναι δυνατόν μια τρομοκρατική οργάνωσης να θεωρείται ως εκπρόσωπος των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας.

5:00 Η Χαμάς έχει ξεκάνει όλους τους Παλαιστινίους που ανήκαν στην Φάταχ.

6:40 Άλλο η Παλαιστίνη και άλλο η Χαμάς. Μην μπερδεύουμε τον Παλαιστινιακό λαό με την Χαμάς.

7:55 Η Χάμας θεωρείται θυγατρική των Αδελφών Μουσουλμάνων, η οποίοι έχουν και επιρροή στην Τουρκική Κυβέρνηση.

Υ.Γ. Η Χαμάς και οι υποστηρικτές της.

Από το 2007 η Χαμάς κυριαρχεί στη Λωρίδα της Γάζας μετά από αδελφοκτόνο πόλεμο με τη Φατάχ στη Δυτική Όχθη. Ο Ερντογάν ανήκει στους υποστηρικτές της.

Όταν στα γερμανικά ΜΜΕ γίνεται λόγος για τη Χαμάς οι αρθρογράφοι χρησιμοποιούν τη φράση «ακραία ισλαμική», αναφερόμενοι στην οργάνωση που από το 2007 βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε συνάρτηση όμως με την τελευταία κλιμάκωση αυτή η περιγραφή μεταβλήθηκε και στο μεταξύ γίνεται πιο συχνά λόγος για μια Ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση.

Ακόμη και οι περισσότερες Δυτικές χώρες υιοθετούν την ίδια αξιολόγηση με εξαίρεση τη Νορβηγία και την Ελβετία, οι οποίες παραπέμποντας στην στάση ουδετερότητάς τους διατηρούν σχέσεις με τη Χαμάς. Άλλες χώρες ακόμη και προωθημένες σχέσεις μαζί της προσφέροντας μάλιστα στήριξη.

Στο δρόμο προς την εδραίωση στη Λωρίδα της Γάζας

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code