Γιάννης Τσιμιτσέλης: Από τους αγαπημένους ηθοποιούς της νέας γενιάς!

0
344

Είναι ωραίος, ιδιαίτερα αγαπητός στο γυναικείο πληθυσμό, νέος, αφού γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου το 1981, αλλά μέσα στα δεκαπέντε σχεδόν χρόνια της καριέρας του έχει κάνει πολλές επιτυχίες στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση, ακόμη και την κυπριακή τηλεόραση.

«Θα μπορούσα να κάνω οτιδήποτε θα μου κάλυπτε τα προς το ζην. Εξ άλλου και μικρότερος που ήμουν δούλευα.»

Είναι παντρεμένος με τη Βάσω Λασκαράκη κι έχουν μια κορούλα. Φέτος θα τον δούμε στην καυστική κωμωδία «Γαμπροί για Πούλημα» των Ρέππα- Παπαθανασίου που παίζεται στο θέατρο «Ακροπόλ» κάθε Τετάρτη 19.30 λαϊκή απογευματινή, Πέμπτη και Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 λαϊκή απογευματινή και 21.00 και Κυριακή 18.00 και 21.00.

Κοντά μας ο Γιάννης Τσιμιτσέλης…….

Κύριε Τσιμιτσέλη, μιλήστε μας λίγο για τα παιδικά σας χρόνια. Πως ήταν; Γεννηθήκατε στη Ζυρίχη. Γιατί φύγατε από εκεί;

«Οι γονείς μου είχαν πάει στην Ελβετία σαν οικονομικοί μετανάστες. Όταν έκλεισα τον πρώτο μου χρόνο φύγαμε όμως και γυρίσαμε στην πατρίδα μας και στο Κρυονέρι. Όταν ήμουν στην 6η Δημοτικού, μετοικίσαμε με τη μητέρα μου στην Πάτρα και μείναμε εκεί. Στη Ζυρίχη έχω πάει όμως πολλές φορές…»

Η ιδέα να γίνεται ηθοποιός πότε σας γεννήθηκε;

«Ίσως λίγους μήνες πριν τελειώσω το Λύκειο. Στη β΄ γυμνασίου είχα πάρει μέρος σε μια σχολική παράσταση , αλλά το έκανα πιο πολύ για να χάνω τα μαθήματα, επειδή για τις πρόβες μας έπαιρναν από το μάθημα…

Τελειώνοντας στο σχολείο και βλέποντας τους φίλους μου να φεύγουν και να έρχονται στην Αθήνα για να σπουδάσουν, αποφάσισα κι εγώ να ανεξαρτοποιηθώ και να δοκιμάσω στην πρωτεύουσα την τύχη μου. Είχα και συγγενείς εδώ. Αποφοίτησα από τη Δραματική του Βασίλη Διαμαντόπουλο τον ΙΑΣΜΟ.

Από το πρώτο έτος συμμετείχα στη θεατρική παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό», με ένα μικρό ρόλο που μου έδωσε ο καθηγητής μου τότε εκεί, ο Δημήτρης Πιατάς και στην τηλεοπτική σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» στην τηλεόραση, που με επέλεξαν από κάστινγκ.»

Το πρώτο συναίσθημα πάνω στο θεατρικό σανίδι;

«Φυσικά τρακ και άγχος, μολονότι ήταν μικρός ο ρόλος μου. Η έκθεση μπροστά σε κοινό, ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Καμία σχέση φυσικά με την μαθητική παράσταση.»

Τύχη, ταλέντο, εμφάνιση, δημόσιες σχέσεις, τι παίζει ρόλο πιο πολύ για την ανέλιξη;

«Όλα αυτά μαζί παίζουν το ρόλο τους. Όμως πιστεύω ότι πάντα πρέπει να κινείσαι σε λογικό πλαίσιο με αξιοπρέπεια και να μπορείς ν αξιοποιείς τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.»

Εσείς τις έχετε αξιοποιήσει;

«Έτσι πιστεύω. Δεν αφήνω τίποτα να πάει χαμένο.»

Μολονότι είστε νέος έχετε συμμετάσχει σε πολλές επιτυχημένες ταινίες, σήριαλ, θεατρικές παραστάσεις. Σας βοήθησε κάποιος στο ξεκίνημά σας;

«Ο Δημήτρης Πιατάς στην αρχή μου για το θέατρο και οι Ρέππας-Παπαθανασίου με το «Οξυγόνο» στον κινηματογράφο μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω γνωστός και να καταξιωθώ με το ρόλο του Χρήστου , στο χώρο μας, με το κινηματογραφικό μου ντεμπούτο .»

Οι συνάδελφοί σας μιλούν με πολύ καλά λόγια γι εσάς. Πως είναι ο Γιάννης σαν χαρακτήρας;

«Γενικά θα έλεγα καλός συνεργάτης, καλός άνθρωπος, αν και οι άλλοι μπορούν να μιλήσουν καλύτερα για εμένα.»

Όταν συναντήσατε τη σύζυγό σας καταλάβατε ότι εκείνη θα ήταν «η γυναίκα της ζωής σας ;»

« Όχι . Η σχέση μας χτίστηκε με τον καιρό.»

Η πατρότητα σας άλλαξε σαν χαρακτήρα;

«Το χαρακτήρα μου όχι, αλλά τις προτεραιότητές μου στη ζωή.»

Το επάγγελμά σας, όπως και όλα περνά κρίση. Θα μπορούσατε να κάνετε και κάτι άλλο εκτός από αυτό; Έχετε ήδη κι ένα καφέ στον τόπο καταγωγής σας το Κρυονέρι, στο Μεσολόγγι, που σημαίνει ότι είστε κι επιχειρηματίας.

«Θα μπορούσα να κάνω οτιδήποτε θα μου κάλυπτε τα προς το ζην. Εξ άλλου και μικρότερος που ήμουν δούλευα.»

Tο μότο σας στη ζωή;

«Η ζωή είναι μικρή για να κολλάμε στις λεπτομέρειες.»

Η συμβουλή που θα δώσετε στην κορούλα σας, όταν θα είναι στην κατάλληλη ηλικία;

«Να προσέχει και να κάνει ότι νομίζει πως είναι καλύτερο για τον εαυτό της και τους ανθρώπους που έχει επιλέξει να βρίσκονται στη ζωή της. Και κυρίως να κάνει ό,τι την κάνει ευτυχισμένη. »

Ο πιο αγαπημένος σας ρόλος;

«Ο Χρήστος στην δραματική ταινία «Οξυγόνο.»

Πείτε μας για την ταινία που πρωταγωνιστείτε και τα τηλεοπτικά-θεατρικά σας σχέδια για το χειμώνα…

«Συμμετέχω στην ταινία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο Κοντός» του Στράτου Μαρκίδη, που παίζεται στις αίθουσες, στα σήριαλ «Κάτω Παρτάλι» και «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα», και στο θέατρο Ακροπόλ « Γαμπροί για Πούλημα» των Ρέππα- Παπαθανασίου με τους οποίους κι έχω μια πολύ καλή συνεργασία, χρόνια τώρα.»

Τον ελεύθερο χρόνο σας πως περνάτε;

«Ποιον ελεύθερο χρόνο; Όταν έχεις οικογένεια οι υποχρεώσεις είναι πολλές…»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here