Γιατί κ. Μητσοτάκη δεν είπατε στον Αρναούτογλου πως «βρήκατε» δουλειά στην Ελλάδα;;

0
1476

Να το μάθει και ο Ελληνικός λαός……

Με τον ευκαταφρόνητο μισθό των 10.000 ευρώ το μήνα, πληρωνότανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία διορίστηκε το 1999 μετά από συνεννόηση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Ο Κυριάκος έγινε διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, NBG VENTURE CAPITAL, η οποία είχε ως αντικείμενο την εξαγορά μειοψηφικών πακέτων εταιρειών που είχαν κάποια προοπτική.

Η καθ’ όλα αυτή…αξιοκρατική τοποθέτηση του Κυριάκου έγινε με την εντολή προφανώς του τότε Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στον τότε διοικητή της Εθνικής Θ. Καρατζά, που ήταν επιστήθιος φίλος και στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη.

Εκτός από την τοποθέτηση εκείνη την εποχή αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ύψος του μισθού του που ήταν αρχικώς υπολογισμένο σε δραχμές (1999).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον υψηλότερο μισθό που έδωσε ως εκείνη την ώρα η Εθνική αλλά και κάθε άλλη τράπεζα σε στέλεχος της για την θέση του επικεφαλής μιας θυγατρικής εταιρείας η θυγατρικής τράπεζας.

Δεν υπήρξε προηγούμενο για ένα τέτοιο μισθό……

Υ.Γ. Η άγνωστη ιστορία του Κυριάκου Μητσοτάκη: Η μετριότητα και ο οικογενειακός νεποτισμός.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here