Γιατί Μητσοτάκης και Υπουργοί ξεφτιλίζονται λέγοντας αντιεπιστημονικές ανοησίες;

0
340

Με κανέναν τρόπο, κάτω από καμιά υγειονομική συνθήκη – και διακόσιοι και τριακόσιοι να φτάσουν οι άνθρωποι που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους – δεν πρόκειται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ενισχύσει το Δημόσιο σύστημα υγείας.

Ας πούμε μερικά αυτονόητα, είτε είσαι δεξιός, είτε είσαι αριστερός, είτε είσαι απολιτίκ, είτε όλα αυτά μαζί και τίποτα, κεντρώος, είτε flat earther, είτε είσαι πεπεισμένος πως ο πλανήτης ελέγχεται από μια κάστα απόκρυφων Ερπετοειδών.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σώζουν ζωές.

Η επάρκεια – σε προσωπικό και υποδομές – των Δημόσιων Νοσοκομείων εξασφαλίζει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και σώζει ζωές.

Η ένταξη των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δευτεροβάθμια, σε ένα οργανωμένο κεντρικό Κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας (αντί των τηλεφωνημάτων στον ΕΟΔΥ και της παρακολούθησης και αντιμετώπισης μέσω check list των συμπτωμάτων της νόσου) προλαβαίνει σε μεγάλο βαθμό τη βαριά νόσηση, απομακρύνει την πιθανότητα καθυστερημένης εισόδου στα Νοσοκομεία όσων χρήζουν νοσηλείας και τα αποφορτίζει.

Η ανισότητα στην παροχή υπηρεσιών υγείας είναι άδικη κι απάνθρωπη, η πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σημαντικότατος δείκτης ύπαρξης κοινωνικού κράτους, μέτρο ανάπτυξης και πολιτισμού.

Ο εμβολιασμός, γενικά, στοχεύει στην προστασία από τη νόσηση και τη μείωση της διασποράς του ιού, τα Νοσοκομεία παρέχουν θεραπεία σε νοσούντες παλεύοντας να μην υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Η αναγωγή του κέρδους σε αξία, το δόγμα «η κρίση είναι ευκαιρία», η αντιμετώπιση της υγείας μέσα από το πρίσμα των κανόνων της αγοράς, γενικά ο νεοφιλελευθερισμός, αποστρέφονται έντονα το ισχυρό ΕΣΥ, τη δωρεάν και Δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας.

Γι’ αυτό και με κανέναν τρόπο, κάτω από καμιά υγειονομική συνθήκη – και διακόσιοι και τριακόσιοι να φτάσουν οι άνθρωποι που καθημερινά χάνουν τη ζωή τουςδεν πρόκειται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική στην ευοίωνη εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Δεν μπορεί και δεν θέλει να το κάνει. Ιδεολογικά, όχι πρακτικά. Θα είναι σα να αρνείται τον εαυτό της, σα να πυροβολεί τα πόδια της, σα να βγάζει τα μάτια της ένα πράγμα…

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα ο Πρωθυπουργός, Υπουργοί, στελέχη της ΝΔ να εκτίθενται τόσο έντονα, να εξευτελίζονται στ’ αλήθεια, λέγοντας αντιεπιστημονικές ανοησίες σχετικά με την αναγκαιότητα των ΜΕΘ, σχετικά με την ίδια θνησιμότητα δια-σωληνωμένων σε Μονάδες και σε θαλάμους απλών κλινικών Covid κ.ο.κ.

Υ.Γ.1: Γι’ αυτό και έχουμε υπερδιπλάσιο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Χωρίς αντίστοιχα  να έχουμε αναλογικά τα περισσότερα κρούσματα. Δεν είναι εξαιτίας του DNA των Ελλήνων. Αλλά εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του.

Υ.Γ.2: Τα «ναι μεν αλλά» της καθεμιάς και του καθενός μπορεί πρόσκαιρα να καλύπτουν πολιτικούς αυτό-προσδιορισμούς και ατομικούς ψυχισμούς, αλλά δυστυχώς βλάπτουν σοβαρά την υγεία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here