Γιατί οι σύγχρονες σχέσεις είναι τόσο εύθραυστες;;

0
205

1.Δεν είμαστε προετοιμασμένοι

Συχνά, δεν είμαστε προετοιμασμένοι να συμβιβαστούμε, να θυσιάσουμε τον εαυτό μας και να αγαπήσουμε άνευ όρων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε, γιατί τα θέλουμε όλα εδώ και τώρα.

Δεν αφήνουμε τα συναισθήματά μας να ωριμάσουν και συχνά βάζουμε χρονικά όρια σε αυτά που πρέπει να αισθανόμαστε.

2.Συγχέουμε την αγάπη με άλλα συναισθήματα

Πολλές φορές θέλουμε να συναντάμε ανθρώπους που θα έρθουν μαζί μας σινεμά ή σε ένα κλαμπ και όχι ανθρώπους που μπορούν να μας καταλάβουν και να μας υποστηρίξουν στις μεγάλες στεναχώριες μας.

Δεν θέλουμε να είναι βαρετή η ζωή μας και γι’ αυτό επιλέγουμε ανθρώπους που μπορούν να μετατρέψουν την ζωή μας σε περιπέτεια. Αλλά δεν είμαστε πάντα έτοιμοι για αλλαγές που έρχονται αναπόφευκτα, μετά από ένα διάστημα ρομαντικής αγάπης και αμοιβαίων συναισθημάτων.

3.Κολλάμε σε ένα τέλμα

Μετά από ένα διάστημα, δεν έχουμε χρόνο και χώρο για την αγάπη, γιατί είμαστε πολύ απασχολημένοι κυνηγώντας υλικά οφέλη.

4.Θέλουμε άμεσα αποτελέσματα

Όταν ερωτευόμαστε, θέλουμε οι σχέσεις μας να είναι ώριμες από την αρχή. Ωστόσο, αυτή η ωριμότητα και η αμοιβαία κατανόηση μπορεί να έρθει μόνο μετά από χρόνια κοινής ζωής. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψουν χρόνο και υπομονή, ακόμα και σε ζητήματα αγάπης.

5.Προτιμάμε να σπαταλάμε την δύναμή μας

Οι περισσότεροι προτιμούν να περάσουν μια ώρα με 100 διαφορετικούς ανθρώπους, παρά μια μέρα με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Σήμερα, είναι πολύ δημοφιλής η νοοτροπία του απλά να συναντάμε ανθρώπους, παρά να τους γνωρίζουμε καλύτερα. 

Είμαστε άπληστοι και θέλουμε όλα να γίνονται πολύ γρήγορα. Ξεκινάμε σχέσεις και τις τελειώνουμε μόλις βρεθεί ένας «καλύτερος» υποψήφιος.

6.Εξαρτόμαστε από την τεχνολογία

Η τεχνολογία μας έχει φέρει πιο κοντά. Είμαστε τόσο κοντά, που καμιά φορά δυσκολευόμαστε να ανασάνουμε. Μηνύματα, φωνητικά μηνύματα, τσατ και βίντεο-κλήσεις, έχουν αντικαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία. Δεν θέλουμε πια να περνάμε χρόνο μαζί, αφού ξέρουμε ήδη τα πάντα ο ένας για τον άλλον.

7.Δεν μπορούμε να μείνουμε σε ένα μέρος για πολύ

Πιστεύουμε ότι δεν είμαστε προορισμένοι για να κάνουμε σχέσεις και η ιδέα μιας μόνιμης σχέσης μας τρομάζει. Δεν αφιερώνουμε πια την ζωή μας σε έναν άνθρωπο και αποφεύγουμε οτιδήποτε μόνιμο.

8.Έχουμε γίνει «σεξουαλικά απελευθερωμένοι»

Η γενιά μας έχει ξεχωρίσει το σεξ από την αγάπη. Σήμερα, οι άνθρωποι πρώτα έχουν σεξουαλικές επαφές και μετά αποφασίζουν αν θέλουν να έχουν σχέση. Το σεξ εκτός γάμου είναι φυσιολογικό και πράγματα όπως «φίλοι με προνόμια» και «ελεύθερες σχέσεις», έχουν γίνει μέρος της σύγχρονης ζωής.

9.Στηριζόμαστε πολύ συχνά στη λογική

Λίγοι άνθρωποι από τις νεότερες γενιές μπορούν να αγαπήσουν με όλη τους την καρδιά και να ξεπεράσουν δυσκολίες, όπως ο χρόνος και η απόσταση.

10.Φοβόμαστε πολλά πράγματα

Φοβόμαστε τις καινούργιες σχέσεις, τις απογοητεύσεις, τις συναισθηματικές πληγές και τις πληγωμένες καρδιές. Γι’ αυτό δεν αφήνουμε άλλους ανθρώπους να μας πλησιάσουν.

Χτίζουμε τοίχους γύρω από τον εαυτό μας και μερικές φορές αυτοί οι τοίχοι δεν μας αφήνουν να δούμε την ζωή, όπως είναι πραγματικά.

11.Δεν εκτιμάμε πια τις σχέσεις

Πλέον, δεν σημαίνει κάτι το να αφήσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε, να φύγει. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here