Γιατί «ΟΧΙ» στις εκλογές…του Μακάριου Λαζαρίδη-Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ.

0
287

Όσοι αυτές τις στιγμές της μεγάλης κρίσης εισηγούνται ή θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό εκλογές, κάνουν ή θα κάνουν τραγικό λάθος.

Μια φράση του πρωθυπουργού στο μήνυμα του τη Μ. Δευτέρα πυροδότησε νέο κύκλο σεναρίων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; «Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία. Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία». Το αυτονόητο δηλαδή.

Είναι ξεκάθαρο ότι η φράση αυτή αφορούσε τη θεσμική λειτουργία φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάγκη νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) κατά τη διάρκεια της κρίσης, που θα πρέπει να σταματήσει όταν εκλείψουν οι έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και πάλι είχε ξεκινήσει μια κουβέντα για πρόωρες εκλογές, είχα γράψει πάλι εδώ στη φιλόξενη «Εστία», εξηγώντας γιατί δεν πρέπει να γίνουν εκλογές.

«Όσοι εισηγούνται – αν εισηγούνται, όπως προκύπτει από διαρροές – στον πρωθυπουργό πρόωρες εκλογές θέλουν το κακό του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κακό της Νέας Δημοκρατίας και πρωτίστως το κακό της πατρίδας μας, της Ελλάδας μας», είχα γράψει τότε. Κάτι που μετ’ επιτάσεως συνεχίζω να πιστεύω και σήμερα.

Μάλιστα τότε, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος λίγες ημέρες αργότερα είχε τονίσει εμφατικά: «Κάνουν μεγάλο λάθος…Οι πολίτες δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς. Μας εξέλεξαν για να φέρουμε αποτέλεσμα και θα φέρουμε».

Έρχομαι στο σήμερα. Και λέω πολύ καθαρά:

Όσοι, αυτές τις στιγμές της μεγάλης κρίσης, εισηγούνται ή θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό εκλογές, κάνουν ή θα κάνουν τραγικό λάθος. Έχουν πλήρη άγνοια των υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων που βρίσκεται η χώρα.

Αφήστε δε που κάποιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ότι αν ο πρωθυπουργός προκήρυττε πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, αυτές θα έπρεπε να διενεργηθούν από υπηρεσιακή Κυβέρνηση, με άλλο πρωθυπουργό. Τόση άγνοια…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code