ΓΙΑΤΙ η ΝΔ, η Τρόϊκα Εσωτερικού και οι Μηντιάρχες δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα;;……του Ιωάννη Μοίρα.

0
265

Οι λόγοι που η ΝΔ, η Τρόϊκα Εσωτερικού και οι Μηντιάρχες δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να ανατρέψουν την Κυβέρνηση….είναι:

– Τα έσοδα για το 2015 ήταν +717 εκατ. € σε σχέση με τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό! – Τα μη φορολογικά έσοδα ήταν +443 εκατ. €!

– Ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το Νοέμβριο 2015 παρουσίασε αύξηση ρεκόρ 3,3%, τον υψηλότερο στην ευρωζώνη!

– Ιανουάριο-Νοέμβριο 2015, οι εξαγωγές μας έφτασαν στα 16,6 δις €, ποσό ρεκόρ από τη χρονιά που μπήκαμε στο ευρώ!

– Κομισιόν και ΕΚΤ εκτιμούσαν την ύφεση του 2015 στο 2-4%, αλλά σύμφωνα με τη Eurostat στο Γ’ Τρίμηνο 2015 μετριέται στο 0,9%. Με αυτά τα δεδομένα, επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για ανάπτυξη μέσα στο 2016 και μάλιστα όχι απλά οριακή!

– Η εκτέλεση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έκλεισε στο 100%, με 6,4 δις € στην πραγματική Οικονομία (τα 5 δις € το τελευταίο 4μηνο)!

– Η εισροή πόρων από την Ε.Ε. (ΕΣΠΑ 2007-13) προς τον προϋπολογισμό μας είναι 2,3 δις €, 250 εκατ. παραπάνω από ότι είχε προβλέψει η προηγούμενη κυβέρνηση!

– Η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος της ΕΕ που πέτυχε εισροή πόρων από αιτήματα πληρωμής για το ΕΣΠΑ 2014-20

– Είχαμε εξυγίανση του προηγούμενου ΕΣΠΑ (για το οποίο υπήρχε υπερδέσμευση 6 δις €), με ταυτόχρονη αλλαγή των κανονισμών με κοινοτική συμμετοχή 100%, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, με όφελος για την Οικονομία μας 2 δις € και με αυξημένη προκαταβολή για τη περίοδο 2014-20!

– Στην απορροφητικότητα πόρων ΕΣΠΑ, μέσα στο 2015 η Ελλάδα πέρασε από τη θέση Νο.6 στη θέση Νο.1!!! – Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ολοκλήρωσε εγκαίρως το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου για την προγραμματική περίοδο 2014-20.

– Το 2016 θα πέσουν στην πραγματική Οικονομία 8 δις €: 6,75 δις € από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (6 δις € απο Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, 750 εκατ. € από εθνικά κονδύλια) και 1,25 δις € από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία!

– Για πρώτη φορά γύρισε σε θετικό πρόσημο το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων (+7.826) μισθωτής απασχόλησης το μήνα Δεκέμβριο 2015 (ΕΡΓΑΝΗ).

– Το 2015 δημιουργήθηκαν 110.000 νέες θέσεις μισθωτής απασχόλησης (ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία από ΕΡΓΑΝΗ)! – Στο 24,5% τον Οκτώβριο 2015 η ανεργία, έναντι 26% τον Οκτώβριο 2014 – μολονότι μεσολάβησαν τα capital controls! 

– Η Ελλάδα επιτυγχάνει ισοσκελές τριγωνικό άνοιγμα γεωστρατηγικής επενδυτικής και οικονομικής συνεργασίας με τρεις Υπερδυνάμεις: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα. Κλείνει συμφωνίες με την Ινδία, σχεδιάζει συνέργειες με όλες σχεδόν τις σύγχρονες αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις.

– Αρχές του 2016 κλειδώνει την πολύπτυχη (σε 10 – περίπου – τομείς) συνεργασία των τριμερών Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος.

– Νέοι επενδυτικοί οικονομικοί εταίροι καθίστανται κράτη όπως η Νότιος Αφρική, η Νότιος Κορέα, το Ιράν, η Αρμενία, η Ιορδανία, η Κένυα κ.α.

– Προχωρούν με ταχύτητα, από τις υπογραφές στην υλοποίηση, πρότζεκτ που δίνουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας: από το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου TAP (10.000 νέες θέσεις εργασίας), από τη μεταφορά της διαχείρισης αποβλήτων από τους ολιγάρχες και τους εθνικούς εργολάβους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε «υγιείς» εταίρους (16.000 νέες θέσεις εργασίας) κ.ο.κ.

– Αλλάζει το καθεστώς προσωρινών αδειοδοτήσεων στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και παύει η πειρατική εκμετάλλευση από τους γνωστούς ολιγάρχες και οι εκβιασμοί που κάνουν στο πολιτικό σύστημα.

Ανοίγουν οι λίστες Μπόργιανς (Βεστφαλίας-Ρηνανίας) που οδηγούν κατευθείαν σε χιλιάδες Έλληνες μεγαλοφοροφυγάδες, λίστες τις οποίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αρνούνταν να αγγίξουν και απαγόρευαν στις ελεγκτικές αρχές να διερευνήσουν!

– Μπαίνει νυστέρι στην πλήρη λίστα Φαλτσιανί (Λαγκάρντ), την οποία η παρούσα κυβέρνηση εξασφάλισε για λογαριασμό της Ελλάδας και εκεί μέσα εντοπίζονται άνθρωποι του σκληρού συστήματος. Ήδη επιβάλλεται στον Στ. Παπασταύρου, alter-ego και ειδικό σύμβουλο του Σαμαρά, πρόστιμο 3,5 εκατ. € και ο φάκελός του πάει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών!

– 19 φάκελοι εξοπλιστικών βγαίνουν από τα συρτάρια της Δικαιοσύνης και της Βουλής (καλημέρα στην κυρία Κωνσταντοπούλου που τους έκρυβε!) και γνωστοί «μπιζναδόροι» κάνουν ήδη την πρώτη τους γνωριμία με τα κάγκελα της φυλακής, λ.χ. Λιακουνάκος!

– Ήδη ολιγάρχες σαν τον Ψυχάρη, ενώ βρίσκονται στο δρόμο προς τον εισαγγελέα, αναγκάζονται να κάνουν στάση και να πληρώσουν δόσεις από τα θαλασσοδάνειά τους (3,5 εκατ. € πλήρωσε την ροηγούμενη βδομάδα ο κος Ψυχάρης)!

– Επιστρέφουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης τα 36 λαμόγια του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-«φούσκες», που κατέκλεψαν τις οικονομίες και το βιος της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης και τα οποία βγήκαν «λάδι» επί των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Να γιατί η ΝΔ, η Τρόϊκα Εσωτερικού και οι Μηντιάρχες έχουν λυσσάξει και δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα;;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here