ΓΙΑΤΙ στην απογείωση και προσγείωση του αεροπλάνου πρέπει τα κλείστρα των παραθύρων να είναι ανοιχτά και τα καθίσματα να βρίσκονται σε όρθια θέση;

0
302

Σίγουρα κάποια στιγμή που δώσατε σημασία στις οδηγίες που δίνουν οι αεροσυνοδοί κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης θα θυμάστε πως σας ζητήθηκε να έχετε τα κλείστρα των παραθύρων ανοιχτά.

Κάποιοι μπορεί να γνωρίζετε ή έστω να έχετε ακούσει κάποια από τις πολλές θεωρίες.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το Business Insider έθεσε το ερώτημα στον πλέον επίσημο φορέα – Civil Aviation Safety Authority (CASA) – και πήρε την εξής απάντηση:

Ο λόγος είναι πολύ απλός και αφορά ζητήματα ασφαλείας. Τα κλείστρα θα πρέπει να είναι ανοιχτά ώστε το πλήρωμα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει έξω από το αεροπλάνο και σε περίπτωση ανάγκης οι διασώστες να μπορούν να ελέγξουν εύκολα την ασφαλέστερη για εκκένωση πλευρά του αεροσκάφους.

Σε ότι αφορά τα καθίσματα, αυτά όταν βρίσκονται σε όρθια θέση κλειδώνουν και ακινητοποιούνται, ενώ όταν βρίσκονται σε κλίση μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση σύγκρουσης-αναταράξεων. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here