Γιατροί Χανίων κατά Μητσοτάκη: Η επικοινωνιακή πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται χωρίς «τσίπα».

0
349

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για την κατάσταση στο ΕΣΥ αλλά και την ελλειπή στήριξη των νοσοκομείων, εξαπέλυσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, αναλώνεται σε επικοινωνιακές πολιτικές ενώ καλεί την κυβέρνηση «να ξεφύγει από την ιδεοληπτική νεοφιλελεύθερη προσέγγιση».

Οι γιατροί των Χανίων επιτίθενται στον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι από τη μία ανακοινώνει κρατική στήριξη στην Aegean με 120 εκατομμύρια ευρώ και από την άλλη αφήνει το σύστημα υγείας χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές.

«Οι ανάγκες του ΕΣΥ είναι γνωστές…ας ξεκινήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να διορίζει γιατρούς και νοσηλευτές, ας εντάξει τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά, και ας μας αυξήσει το μισθό αφού κόπτεται τόσο για το δημόσιο σύστημα υγείας»…αναφέρουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

Υ.Γ. Εντατικολόγος Αλεξανδρούπολης στο tvxs.gr: «Η κατάσταση είναι απερίγραπτη, είμαστε ελάχιστοι και εξαντλημένοι».

«Δεν περιγράφεται η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αλεξανδρούπολης. Προσπαθώ να βρω λόγια, αλλά δεν μπορώ. Είμαστε ελάχιστοι και εξαντλημένοι» είπε μεταξύ άλλων ο εντατικολόγος Χρήστος Δραγουμάνης στο tvxs.gr, ο οποίος περιγράφει μία κατάσταση πολέμου στα νοσοκομεία, λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να προσλάβει προσωπικό και της μεγάλης καθυστέρησης δημιουργίας νέων κλινών ΜΕΘ. «Και τις άνοιξαν καθυστερημένα, όταν πια έγινε η κατάσταση αβίωτη εδώ και χωρίς το κατάλληλο προσωπικό και υλικά».

Κάνω και τον φυσικοθεραπευτή που δεν έχουμε

Η συνέντευξη αυτή μεταφέρθηκε δύο φορές, εξαιτίας του αδιανόητου φόρτου εργασίας του γιατρού, αφού σε μια ζώνη τόσο επιβαρυμένη όπως η Αλεξανδρούπολη, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι γιατροί αλλά και νοσηλευτές – νοσηλεύτριες, αναγκάζονται να κάνουν κι άλλα πέρα των καθηκόντων τους, προκειμένου να καλύψουν τα κενά του προσωπικού που δεν υπάρχει, και να αδειάζουν οι λιγοστές κλίνες ΜΕΘ για να εισέρχονται νέοι ασθενείς.

«Τι να σας πω; Εγώ για παράδειγμα σήμερα έκανα και τον φυσικοθεραπευτή, γιατί δεν υπάρχει απογευματινή βάρδια, έχουμε μόνο πρωί φυσικοθεραπευτή, πράγμα αδιανόητο για τη λειτουργία των ΜΕΘ. Αν δεν κάνουμε οι γιατροί και οι νοσηλευτές τους φυσικοθεραπευτές, δεν θα μπορέσει να γίνει σωστά η από-σωλήνωση του ασθενούς. Επίσης κάθε κλίνη ΜΕΘ, χρειάζεται 3 νοσηλευτές για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενες επιπλοκές. Ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχει αυτό το προσωπικό».

Ο ΕΟΔΥ στέλνει ανθρώπους για τεστ στη μέση της πλατείας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

Υ.Γ.1. ΠΟΕΔΗΝ: «Ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ στη Θεσσαλία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, «διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ» στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, με την κατάσταση στην περιοχή να χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά κρίσιμη».

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Γιαννάκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι ΜΕΘ κορονοϊού στη Θεσσαλία είναι γεμάτες», ενώ, παράλληλα, δήλωσε, αναφερόμενος στα νοσοκομεία της περιοχής, ότι «φτιάχνουν νέες ΜΕΘ και γεμίζουν αμέσως».

Φτιάχνουν  αυτοσχέδιες ΜΕΘ σε Τρίκαλα και Λάρισα, με υποτυπώδη εξοπλισμό και ανειδίκευτο προσωπικό σε θαλάμους κλινικών κορονοϊού και γεμίζουν. Τώρα ετοιμάζουν ακόμη έναν θάλαμο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας ώστε να τον μετατρέψουν σε ΜΕΘ κορωνοϊού 4 κλινών».

Αντίστοιχα, κρίσιμη είναι και η κατάσταση στην Καρδίτσα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, όπου μάλιστα ετοιμάζουν «προς επίταξη και τις χειρουργικές αίθουσες», με τη συγκεκριμένη ενέργεια να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, την ώρα μάλιστα που «ήδη, δύο διασωληνωμένοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε θάλαμο στο νοσοκομείο Καρδίτσας, καθώς η διακομιδή τους σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, ήταν αδύνατη».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here