Για να έχουμε καλό ρώτημα κύριε Πρωθυπουργέ…

0
352

Τι είδους ισχυρισμός είναι αυτός που γίνεται προμετωπίδα όποτε το Μαξίμου βάζει μπρος το πλυντήριο; «Δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές»… λένε!!!

-Ο εθελοντής πυροσβέστης που κάηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, 38 ετών παλικάρι, δεν μετράει;

-Ο χειριστής μπουλντόζας που έπεσε σε γκρεμό άνοιγε αντιπυρική ζώνη στη Φωκίδα, δεν μετράει;

-Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, που έπαθε ανακοπή ενώ οι φωτιές πλησίαζαν απειλητικά την επιχείρησή του, δεν μετράει;

-Οι εγκαυματίες που χαροπαλεύουν, δεν μετράνε;

-Οι άνθρωποι που θα μαραζώσουν επειδή η περιουσία και το βιος τους τυλίχτηκε στις φλόγες, δεν μετράνε;

-Οι οδηγοί που σκοτώνονται στα σβηστά λόγω της φωτιάς φανάρια, δεν μετράνε;

-Όσοι θα πνιγούν μεθαύριο στις πλημμύρες του αποψιλωμένου εδάφους, δεν μετράνε;

-Τα χιλιάδες ζωάκια που κάηκαν στις πυρκαγιές, πολύ πιο αθώα από τα πρόβατα που παίζουν τις ζωές μας κορώνα γράμματα στις κάλπες, δεν μετράνε;

Πολιτικάντηδες που δεν δίνουν δεκάρα για χιλιάδες νεκρούς ανθρώπους, για εκατομμύρια καμένα στρέμματα και για δεκάδες κατεστραμμένα χωριά δεν πρόκειται δα να σκάσουν για την καρβουνιασμένη χελωνίτσα ούτε για την αλεπού που έγινε στάχτη ούτε για τον πελαργό που προσγειώθηκε χθες νεκρός στο μπαλκόνι γείτονα, επειδή η κάπνα τον έριξε πάνω στα ηλεκτροφόρα σύρματα.

Όταν στο Χάρβαρντ μιλούσαν για «victimless crimes», εγκλήματα δίχως ορατά θύματα (με τρανό παράδειγμα αυτά της οικονομίας, αλλά και πυρκαγιές κ.ο.κ.), ως νεαρός τότε κύριε Πρωθυπουργέ,  μάλλον ΔΕΝ το λάβατε σοβαρά υπόψη.

Το επιβεβαίωσε μάλιστα ξεκάθαρα και ο ηγέτης Πολιτικής Προστασίας ανάμεσα σε κροκοδείλιες ψευδό-κλάψες και απαράδεκτες φοβέρες, το γκουβέρνο μας προστάτευσε από νέο Μάτι. «Δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα»…τόλμησε να ξεστομίσει.

Όταν κάποιος από τους κλακαδόρους του υπενθύμισε τους δύο νεκρούς που αναφέρθηκαν πιο πάνω, ο Χαρδαλιάς πήρε το επαναστατικό του. Αυτοί δεν είναι πυρόπληκτοι, είπε, αλλά μαχητές. Πάει να πει, ο πόλεμος έχει θύματα. Τα οποία προφανώς δεν μετράνε στα θύματα του πολέμου.

Πολύ ενδιαφέρον θα ήταν για τους αναγνώστες της εφημερίδας, να δουν το Τρίδυμο – Μητσοτάκης, Χαρδαλιάς, Χρυσοχοΐδης – της συμφοράς, ή μάλλον των συμφορών, να λέει τα ίδια πράγματα περικυκλωμένο από τους πυρόπληκτους της Εύβοιας ή της Λακωνίας ή της Ηλείας ή της Αττικής!

Μάλλον το υποχρεωτικό κολύμπι στη φουρτουνιασμένη θάλασσα θα ήταν το best case scenario για το τρίο.

Η οργή των πολιτών που αφέθηκαν αβοήθητοι στην πύρινη μοίρα τους δεν μπορεί να χωρέσει σε κανένα καλούπι, σε καμία αυτοσυγκράτηση (για να θυμηθούμε και το άλαλο καρτούν του Προεδρικού Μεγάρου), σε καμία κάλπη.

Θα είναι θαύμα αν όλο αυτό τελειώσει αναίμακτα και χωρίς έκτροπα…

Υ.Γ. ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ! Βόμβα από Δημήτρη Γιαννακόπουλο! Ακυρώνει τα βρώμικα σχέδια τους!

Υ.Γ.1. Το αίτημα για βοήθεια έφθασε πολύ αργά. Βόμβα από DeutcheWelle!

Η απεσταλμένη της DeutcheWelle, Μπάρμπαρα Βέσελ, μιλάει για την καθυστέρηση της Eλληνικής Κυβέρνησης να ζητήσει βοήθεια από άλλες χώρες. «Το αίτημα για βοήθεια έφθασε πολύ αργά».

Η δημοσιογράφος επικαλείται τους Πολωνούς πυροσβέστες ο επικεφαλής των οποίων φαίνεται να είπε ότι «εμείς ξεκινήσαμε μόλις έφτασε το αίτημα…αλλά είμαστε 2.000 χιλιόμετρα μακριά, ταξιδεύαμε για τρεις ημέρες…Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πιο γρήγορα».

Σύμφωνα με την ίδια, εάν πρέπει να κατηγορήσει κανείς κάποιον, θα πρέπει να δείξει την Αθήνα που είτε πιθανώς από εθνική υπερηφάνεια ή για κάποιο άλλο λόγο, το αίτημα τους για βοήθεια εστάλη πολύ αργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here