Για το αξέχαστο φίλο μας Γιάννη Μελά…

1
857

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στις 24/02/21 κράτησε ενός λεπτού σιγή,  στην μνήμη του αξέχαστου πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Πρόεδρου του Πολιτιστικού Κέντρου, Γιάννη Μελά, ο οποίος αναπαύεται στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς από την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος βαθύτατα συγκινημένος είπε μερικά  λόγια για το πέρασμα του Γιάννη Μελά από τα κοινά της πόλης μας και την παρακαταθήκη που άφησε.

Ο αξέχαστος φίλος μας  Γιάννης Μελάς υπήρξε από το 2010 συνεργάτης της εφημερίδας «Kifisia Press». Αρθρογραφούσε με γλαφυρότητα στην εφημερίδα, κρίνοντας, επικρίνοντας και καλοπροαίρετα προτείνοντας.

Νέος Πρόεδρος στο ΑΣΤΥ Αιγυπτιωτών, ο ναύαρχος ε.α. Μάρκος Μάστρακας με τον εκλιπόντα φίλο του Γιάννη Μελά.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος Αιγυπτιωτών Κηφισιάς και φίλος του εκλιπόντα κ. Γιώργος Οικονομίδης, κοινοποίησε στην εφημερίδα Kifisia Press προς δημοσίευση ένα γράμμα-επικήδειο για την προσωπικότητα του Γιάννη Μελά, όπως αυτός τον γνώρισε:

«Κηφισιά 24 Φεβρουαρίου 2021

Με βαθειά θλίψη, πόνο και δέος πληροφορηθήκαμε την αναχώρηση του φίλου μας ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΛΑ για το μεγάλο ταξίδι, χειμωνιάτικα με χιόνια και καταιγίδες και την θεομηνία του κορωνοϊού να θερίζει δικαίους και αδίκους, αδιακρίτως.

Γόνος ιστορικής οικογένειας από την  Ήπειρο, με μακρά παράδοση στη Νομική Επιστήμη, την Διπλωματία και τον Ευεργετισμό, είμαι απόλυτα βέβαιος πως η απώλεια του ευγενούς φίλου μας, δόνησε τις καρδιές πλειάδας ανθρώπων που τον γνώρισαν και άφησε ένα τεράστιο κενό στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας.

Γλυκύτατος άνθρωπος με δύναμη σκέψης και υψηλοφροσύνη, μελίρρυτος, όπως και ο ίδιος μου ερμήνευσε ετυμολογικά το επώνυμό του Μελάς, συναρτώντας και συνδέοντάς το με το μέλι.

Αξιόλογη πένα, με βαθειά αίσθηση της αρμονίας του λόγου, καθαρότητα ύφους, κάτοχος υψηλού ήθους και αυθεντικής ανθρωπιάς, αφιέρωσε τον πνευματικό του πλούτο στην οσημέραι εποικοδομητική συγκρότηση της παραπαίουσας κοινωνίας μας.

Υπήρξε αδέκαστος κριτής, ως και ακάματος πρωταγωνιστής ευγενών επιδιώξεων με άριστα αποτελέσματα και επιδόσεις, με ήρεμη πεποίθηση, σοβαρότητα στοχασμού, σαφήνεια και παρρησία.

Φώτιζε και θέρμαινε με περίσσια αγάπη και καλοσύνη την καρδιά των συνανθρώπων του, θεμελιώσας την μνήμην επιφανούς ανδρός αλλά δυστυχώς στον κόσμο μας τον φθαρτό και εφήμερο, ο Γιάννης Μελάς, τελεύτησε, κληροδοτώντας μας γενναιοφρόνως και επιβεβαιώνοντας ως παρακαταθήκη, δύο σημαντικές αλήθειες:

Ως χαρίεν άνθρωπος, όταν άνθρωπος ή και η αρετή ου θνήσκει.

Θερμά συλλυπητήρια στην ευγενέστατη σύζυγό του Μαργαρίτα, τα παιδιά του Πάνο, Λουκία και Παύλο  και όλη του την οικογένεια».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετικό άρθρο με συνοπτική περιγραφή του αγαπημένου αδελφού μου. Θα τον θυμόμαστε για την αγάπη του και την αφοσίωση του στα κοινά της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code