Για το Ερευνητικό Σκάφος Bilim.2 αυτή τη φορά: Νέα παράνομη Navtex της κατοχικής Τουρκίας βόρεια της Κύπρου.

0
241

Η Τουρκία επιδιώκει να διατηρεί το πεδίο της έντασης εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς, αυτή τη φορά, εξέδωσε παράνομη Navtex, για το ερευνητικό σκάφος Bilim.2.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Sigma, η Navtex περιλαμβάνει την Τουρκική ΑΟΖ βόρεια της Κύπρου, αλλά και ένα κομμάτι της Κυπριακής.

Οι έρευνες, όπως αναφέρεται, δεν θα είναι σεισμογραφικές, αλλά γεωφυσικές. Δηλαδή, δεν θα αφορούν υδρογονάνθρακες, αλλά επιστημονικές μετρήσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Αυτή τη στιγμή, το σκάφος βρίσκεται πολύ κοντά στις Τουρκικές ακτές, πάνω από το Αμπντουλ Χαμίτ Χαν, το οποίο, στο μεταξύ, συνεχίζει τη γεώτρηση.

Το Bilim 2, είναι το ίδιο σκάφος που είχε σταλεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο, εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, ενώ, σχετικός πόλεμος Navtex, για το ίδιο σκάφος, μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας, έγινε και τον φετινό Ιούλιο.

Την ίδια ώρα, το τουρκικό CNN, αναφέρει πάντως ότι το Όρουτς Ρέις θα επιστρέψει στη λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα», έχοντας μια κοινή πορεία με το Αμπντουλ Χαμίτ Χάν

Η Λευκωσία, φέρεται πάντως να μην έχει τέτοια πληροφόρηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, δημιουργώντας δηλαδή κλίμα, ήταν και οι πρώτες δηλώσεις του Ερντογάν, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, με επίκεντρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Στις 9 Αυγούστου κατευοδώσαμε το γεωτρύπανό μας Αμπντουλ Χαμίτ Χαν, ένα από τα καλύτερα πλοία στον κόσμο. Αποτελεί επίσης το σύμβολο της θέλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here