Γιώργος Θωμάκος: Ανοικτή επιστολή – Πρόσκληση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

0
200

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης,

Τρεις ημέρες πριν την οριστική κρίση σας για Δήμαρχο και μόνο, σας απευθύνω Πρόσκληση διαρκούς συνεργασίας και Κοινωνικής Συμφωνίας.

Παράλληλα απαντώ εν συντομία, στις Ανακοινώσεις της Διοίκησης του Δήμου μας και της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Το επιστημονικά καταρτισμένο και απολύτως ρεαλιστικό Πρόγραμμα μας, που αναρτήθηκε πριν τρεις μήνες στην ιστοσελίδα μας (www.dinamielpidaskifissias.gr) και διανεμήθηκε πριν είκοσι ημέρες, μας δεσμεύει απόλυτα και ασφαλώς δεν είναι «θεωρίες»!

Τμήμα του Προγράμματος μας, όπως είναι ήδη γνωστό, πρόκειται να υλοποιηθεί εντός των πρώτων τριών μηνών της Νέας Διοίκησης.

Ασφαλώς ισχύουν στο ακέραιο οι προγραμματικές και θεσμικές συμφωνίες, στις οποίες είχαμε καταλήξει προεκλογικά με τις Δημοτικές Παρατάξεις «ΑΝΑΣΑ», «ΑΛΛΑΖΩ» και «ΠΟΛΙΤΕΣ».

Η Νέα Ανεξάρτητη Διοίκηση , θα θέσει ως διαρκή σκοπό της , την Τοπική Δημοκρατία και την συνεχή Συμμετοχή του Πολίτη με:

Τοπικά Δημοψηφίσματα, Συμμετοχικό Προϋπολογισμό, Συμμετοχή στα Δημοτικά Συμβούλια με άτυπη ψήφο πολιτών επιλεγμένων με κλήρωση, Αναβίωση Συνοικιακών Συμβουλίων, Λειτουργία Επιτροπών Γειτονιάς, Τακτικές Συνοικιακές Συνελεύσεις στους Σχολικούς χώρους.

Δεν κρύβουμε επίσης την διαφωνία μας, με την αντιδημοκρατική και συγκεντρωτική «μεταρρύθμιση» του «Καλλικράτη» , που εξανάγκασε τις τρεις πόλεις μας σε συνένωση.

H Αλληλεγγύη και η Κοινωνική Προστασία θα διευρυνθούν ακόμη περισσότερο, διότι κι εμείς πιστεύουμε στο: «κανείς μόνος του στην κρίση».

Ο Δημόσιος χώρος θα αναδειχθεί και θα προστατευθεί, μαζί με το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον.

Η Δημοτική και Κοινωνική Οικονομία θα προωθηθεί με την ενθάρρυνση Κοινωνικών και Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και τοπικών πρωτοβουλιών κατοίκων, νέων και ανέργων.

Η κρίση ότι δήθεν μονοπωλήσαμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε., είναι άδικη και αβάσιμη. Αντιθέτως γνώρισε και ο δικός μας Συνδυασμός αποκλεισμούς και πολλές ειρωνείες από μερίδα του Τοπικού Τύπου, ενώ δεν υπήρξε καμία «στημένη» δική μου συνέντευξη. Όλες ήταν γνήσιες και χωρίς καμία προετοιμασία!

Πού είδαν ορισμένοι την δήθεν «οικονομική ευμάρεια» του Συνδυασμού μας; Με μικρές εισφορές συγγενικών, φιλικών προσώπων και συνεργατών, όπως θα αποδειχθεί, ανταποκριθήκαμε στα απολύτως αναγκαία έξοδα.

Όμως, δεν ζηλεύουμε καθόλου την προβολή της Διοίκησης του Δήμου, από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα πολυτελή έντυπα της και τα αυτοκρατορικά εκλογικά κέντρα της. Εμείς θα νικήσουμε με την βοήθεια των Πολιτών της Πόλης!

Η Διοίκηση του Δήμου, κομπάζει για σπουδαίο έργο, αλλά τελικά επιδεικνύει ασφαλτοστρώσεις των τελευταίων 24ώρων πριν την κάλπη και…..μακέτες από το μέλλον, χωρίς φυσικά να μπορεί να διαψεύσει το μίζερο 25% απορρόφησης ΕΣΠΑ για το 2013.

Εξέδωσε έντυπο πανικού και μηδενισμού της προσφοράς μου της περιόδου 1994-2010, που κατά καιρούς όλα τα πρόσωπα της Διοίκησης έχουν αναγνωρίσει.

Αποφύγαμε κάθε οξύτητα για να σεβαστούμε τον Πολίτη, να τον βοηθήσουμε να κρίνει νηφάλια και να βελτιώσουμε τα πολιτικά ήθη. Τώρα διαβάζουμε στο υβριστικό έντυπο, αορίστως, ότι δήθεν έγινα «λασπολόγος και συκοφάντης».

Αν αξιοποιούσαμε το πλήθος των πληροφοριών, που ελευθέρως διακινείται τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο για βαρύτατες κατηγορίες, καταδίκες, εκκρεμοδικίες και άλλες περιπέτειες της Διοίκησης, ποιον χαρακτηρισμό άραγε θα μου απέδιδε;

Κανένας στην Κηφισιά δεν θα υπέγραφε τέτοιο υβριστικό έντυπο για εμένα! Η Διοίκηση του Δήμου, δέχεται διαφημιστικές εισηγήσεις απελπισίας. Προφανώς και οι επικοινωνιολόγοι πρέπει κάπως «να βγάλουν το ψωμί τους».

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης,

Η Ποιοτική Ανανέωση που φέρνουμε στις τρεις πόλεις μας, δεν είναι «θεωρίες»:

Στους εικοσιπέντε (25) Δημοτικούς Συμβούλους και στους δεκαπέντε (15) Κοινοτικούς Συμβούλους που εκλέγονται από τον Συνδυασμό μας, οι δεκαεννέα (19) και οι δεκατρείς (13) αντίστοιχα, είναι εντελώς καινούρια πρόσωπα, απολύτως έμπειρα στα επαγγέλματα και στις επιστήμες τους.

Ασφαλώς και μπορούν να διεκδικήσουν και να πετύχουν αλλαγές στον τρόπο διοίκησης, στους πόρους, στην διαχείριση των απορριμμάτων κ.α. Όσοι – μετρημένοι στο ένα χέρι – υπήρξαμε κατά το παρελθόν συνεργάτες της Διοίκησης, είναι γνωστό ότι εκφράζαμε διαφωνίες και συναντούσαμε διαρκώς εμπόδια στο Δημαρχοκεντρικό σύστημα.

Οι «μεταγραφές» της Διοίκησης δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα από εκείνη και γι’ αυτό βρισκόμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, για να εκλεγεί ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Σκεφτείτε, όσοι ακόμη δεν το έχετε κάνει, εάν πραγματικά επιθυμείτε τα δώδεκα (12) χρόνια της συνεχούς διοίκησης , να γίνουν δεκαεπτά (17) !!

Την Κυριακή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, δίνουμε τέλος στο παλιό και κατεστημένο.

Αλλάζουμε τις Αξίες του Δήμου μας, με Στροφή στο Μέλλον!!

Με Εκτίμηση και Φιλικούς Χαιρετισμούς

Γιώργος Θωμάκος
Υποψήφιος Δήμαρχος Συνδυασμού
«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ – ΕΚΑΛΗΣ».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here