Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζητούν άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για την αισχροκέρδεια στην αγορά ρεύματος…του Γιώργου Κατρούγκαλου.

0
278

Βαριές είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης…

Με επιστολές τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών, προκειμένου να κληθεί ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε σχέση με την έκρηξη των τιμών ενέργειας, τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας και την παρουσία πρακτικών χειραγώγησης της αγοράς.

Η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας από το 2020 εφαρμόζουν μία απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, με ακραία φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών και με διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους εις βάρος όλων των καταναλωτών, από την οποία προκύπτουν υψηλά λειτουργικά κέρδη, όπως τα 871,7 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ το 2021 και τα υπερκέρδη των άλλων παρόχων.

Και σαν να μην ήταν τα βάρη ήδη ασήκωτα, η ΔΕΗ αποφάσισε αυτή την εβδομάδα την περαιτέρω αύξηση των σταθερών τιμολογίων της κατά 36,1%.

Η σύγκληση της Επιτροπής κατόπιν του κοινού αιτήματος των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι αναγκαστική, βάσει του Κανονισμού της Βουλής. Παρά όμως την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συζητηθεί το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος προτίμησε να παίξει «καθυστερήσεις», προαναγγέλλοντας σύγκληση της Επιτροπής για μετά το Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει την ανάδειξη των βαρειών ευθυνών της, τόσο για την αβάσταχτη επιβάρυνση των καταναλωτών, όσο και για τη σκανδαλώδη εύνοιά της προς τα μεγάλα συμφέροντα της ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here