Γιώργος Τράγκας: Η έκθεση του καθηγητή Πισσαρίδη είναι ίσως το μεγαλύτερο μνημόνιο που θα δούμε και θα βιώσουμε στην Ελλάδα.

0
364

Σελίδες από μυθιστόρημα τρόμου είναι η έκθεση του καθηγητή Πισσαρίδη, αυτό λένε οικονομολόγοι και εργατολόγοι που την έχουν διαβάσει και αναλύσει. Είναι ίσως το μεγαλύτερο μνημόνιο που θα δούμε και θα βιώσουμε στην Ελλάδα.

Το φέρνει ο σημερινός πρωθυπουργός, ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι είναι σωστή πράξη να απολύσεις καθαρίστριες, να τις πετάξεις στο δρόμο και να τις χρυσώσεις το χάπι λέγοντας «μπορείτε να γίνετε επιχειρηματίες».

Προφανώς κάποια κέντρα στα οποία ανήκει ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός, αξιοποιούν στο έπακρο την πανδημία και την οικονομική ύφεση που έχει προκαλέσει. Επιδιώκουν, και ήδη σε μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουν, να απορρυθμίσουν πλήρως την αγορά, και πάνω στο αποτεφρωμένο κορμί της εθνικής οικονομίας θα κτίσουν μια καινούργια (αγορά) κομμένη και ραμμένη στις κερδοσκοπικές βλέψεις τους.

Όπως μου λένε, οι προτάσεις του κυρίου Πισσαρίδη είναι ανατριχιαστικές. Εισηγούνται και αποσκοπούν στη μεγαλύτερη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Μεταφέρει χρήματα από τις τσέπες εκατομμυρίων μεσαίων και φτωχών ανθρώπων στα θυλάκια, τα πουγκιά ελάχιστων πλουσίων και κυρίως των Γερμανικών ταμείων.

Ο κύριος Μητσοτάκης εξαπατά συστηματικά τον Ελληνικό λαό. Εμφανίζεται ως προστάτης Αρχάγγελος της υγείας, ενώ δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα για την βελτίωση των νοσοκομείων, την κάλυψη των οργανικών θέσεων, και τον εξοπλισμό τους.

Μπορεί να πει κάποιος ότι ο κορονοϊός συμπαθεί τους Έλληνες και συμπεριφέρεται επιδημιολογικά καλύτερα στην Ελλάδα παρά σε άλλες χώρες. Και το λέω αυτό γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας στερείται ειδικευμένων γιατρών, στερείται νοσηλευτικού προσωπικού.

Και λόγω οικονομικής, μνημονιακής δυσπραγίας δεν έχει ούτε τον απαραίτητο αριθμό μηχανημάτων και τις απαραίτητες εξετάσεις σε ευαίσθητες θεραπείες. Τα χρήματα του Ελληνικού λαού πηγαίνουν στη «μαύρη τρύπα» του αέναου χρέους και όχι στην υγεία του.

Ο κύριος Μητσοτάκης εξαπατά συστηματικά τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι πρόκειται να πέσει «μάννα εξ ουρανού» λόγω της οικονομικής ενίσχυσης των 32 δις. ευρώ που θα πάρουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Φυσικά δεν λέει στον Ελληνικό λαό ότι τα χρήματα αυτά, σταγόνα στον ωκεανό του χρέους, πρόκειται να επιστρέψουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στα γερμανικά ταμεία. Ένα μεγάλο κομμάτι θα πάει στην Πράσινη Ανάπτυξη, και ένα άλλο στην Πληροφορική, στην Ψηφιακή τεχνολογία. Δηλαδή στην κυρία Μέρκελ και στον κύριο Γκέιτς.

Επίσης ένα μέρος αυτών των χρημάτων θα πάει στο εσωτερικό μεγάλο φαγοπότι, αφού αφορά μελέτες, πλάνα και σχέδια για οικονομική ανάπτυξη και όχι το στομάχι για τη γενική διαβίωση εκατομμυρίων Ελλήνων.

Η έκθεση Πισσαρίδη προβλέπει δημόσιες επενδύσεις, δηλαδή βαλίτσες με πολλά λεφτά στα ταμεία των εργολάβων, και ταυτόχρονα μείωση των συντάξεων, των επιδομάτων και όσων μέχρι στιγμής διατηρούνται στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι εδώ στην Αργεντινή της χερσονήσου του Αίμου, εδώ στην γερμανική μπανανία, εισήλθαμε στην οικονομική Κατοχή και στα μνημόνια με χρέος 126% σε σχέση με το ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 160 δισεκατομμύρια ευρώ. Και σήμερα το χρέος αυτό τρέχει με 207% και 360 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν προσθέσετε σε αυτό το αστρονομικό ποσό το ιδιωτικό χρέος της χώρας, αντιλαμβάνεσαι ότι σε όλα τα χρόνια του μνημονίου ο πολιτικός κόσμος έλεγε χυδαία ψέματα. Κρατούσε τον πληθυσμό σε ύπνωση. Και πέρναγε καλά υλοποιώντας τις προσταγές του Βερολίνου και μεγαλώνοντας το χρέος.

Οι κύριοι που κυβέρνησαν την χώρα απέφυγαν να πούνε στους Έλληνες ότι τα δεσμά, οικονομικά και πολιτικά γίνονται ακόμα πιο ασφυκτικά. Έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο να υπακούμε σε εντολές υποδοχής ανέλεγκτου αριθμού μεταναστών που δεν επιθυμεί η Ευρώπη να εγκατασταθούν με δίκαιη κατανομή στα εδάφη της.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μας σπρώχνουν σε εθνικές υποχωρήσεις προς την Τουρκία. Έτσι γίναμε ένα γερμανικό προτεκτοράτο στο οποίο οι ζωές των ανθρώπων δεν έχουν καμία αξία.

Αυτήν την εποχή ο γερμανόφιλος υπηρετώντας ανθελληνικά σχέδια, ακολουθεί τυφλά όλες τις εντολές που λαμβάνει από την Γερμανία. Ακολουθεί πειθήνια όσα προστάζει η γερμανική κυβέρνηση. Δεν έχει ζητήσει έστω και προσωρινή μείωση των πλεονασμάτων.

Δεν έχει απαιτήσει να ληφθούν ανακουφιστικά μέτρα για τα χρήματα που αποδίδονται βάση του μνημονίου στους δανειστές. Οι εντολές για οικονομίες εφαρμόζονται σε όλους τους στρατηγικούς τομείς της χώρας. Ακόμα και για θέματα Ενόπλων Δυνάμεων παίρνουμε την άποψη των Γερμανών.

Ο κύριος Μητσοτάκης εξαπατά συστηματικά τους Έλληνες και για αυτό οι δοτές και φιλικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υποχωρεί στο εκλογικό σώμα, όπως δείχνουν ότι οι μισοί Έλληνες είναι απέναντι τόσο στα lockdowns όσο και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις, η Αντιπολίτευση δεν ανεβάζει τα ποσοστά της. Αντίθετα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στρέφεται σε αναζήτηση ενός νέου πολιτικού φορέα, ενός καινούργιου, πιο έντιμου, πιο υγιούς, πιο ειλικρινούς πολιτικού σχήματος.

Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πλέον ούτε τα κόμματα ούτε το κοινοβούλιο ούτε τη Δικαιοσύνη ούτε την Εκκλησία. Αντιλαμβάνεται και ψηλαφεί ότι τα πάντα είναι σικέ και υποταγμένα στην ξένη βούληση. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν πλέον ότι η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται απευθείας από το Βερολίνο.

Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κύριο Γιάννη Στουρνάρα, να λέει ότι σήμερα το χρέος 207%, 360 δις. Ευρώ, είναι βιώσιμο μέχρι το 2030.

Άμεσα αναρωτιέσαι, αφού τώρα που τρέχει με 207% και 360 δις το χρέος είναι βιώσιμο, γιατί ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου με 126% μας πήγε σε Κατοχή λέγοντας ότι δεν είναι βιώσιμο, ότι δεν θα έχουμε χρήματα για εισαγωγές, ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τις συντάξεις και άλλα τέτοια;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here