Γιώργος Χριστοφορίδης: «Μειωμένη 6% η ανεργία, αυξημένοι κατά 9,4% οι μισθοί στην Ελλάδα»

0
146

«Ο προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός. Έχουμε 2,2% πλεόνασμα για το 20017 έναντι του στόχου 1,75%», ανέφερε ο σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης βρέθηκε στην εκπομπή Επί του Πιεστηρίου και μίλησε με στοιχεία για την ανάπτυξη στη χώρα μας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας, η οποία, όπως σημείωσε «έχει μειωθεί σχεδόν κατά 6%» και τόνισε: «Κατά μέσο όρο οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 9,4%. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία και αν κάποιος τα αμφισβητεί, είναι δικαίωμά του».

Επίσης, τόνισε: «Έχουμε ρεκόρ 17ετίας στις ροές απασχόλησης». Φυσικά, δεν παρέλειψε να επισημάνει την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς κυβέρνησης ώστε να καλυτερεύσουν τα πράγματα.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι: «Όλο ο κόσμος ζορίζεται. Δε λέω ότι βελτιώθηκαν τα πράγματα στα προ κρίσης επίπεδα. Δεν λέω ότι ζούμε ξαφνικά σε έναν παράδεισο. Λέω, όμως, ότι την τελευταία διετία τα πράγματα βελτιώνονται».

Και αναρωτήθηκε: «Αν ήταν, όμως, τα πράγματα τόσο μαύρα, θα αυξάνονταν κατά 11,2% οι επενδύσεις; Θα αυξάνονταν 25,8% οι εξαγωγές; Θα είχαμε το χονδρικό εμπόριο 2,6% επάνω; Στα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουμε κερδίσει 350.000 θέσεις εργασίας. Και θα μειωθεί και άλλο η ανεργία», σημείωσε ο κ. Χριστοφορίδης.

{videobox}2E9FHybncXc{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here