Γόνιμος και ελεύθερος διάλογος στην 11η Συνοικιακή Συνέλευση του Δήμου Κηφισιάς!

0
214

Γόνιμος και ελεύθερος διάλογος με τους πολίτες και ανάδειξη των προβλημάτων που τους απασχολούν έγινε κατά την 11η Συνοικιακή Συνέλευση του Δήμου Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κηφισιάς στις 26/03/2015.

Παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου, του προεδρεύοντος των Συνοικιακών Συνελεύσεων – Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσούλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων σχολείων και φορέων συζητήθηκαν αιτήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν ο τρόπος αξιοποίησης της έκτασης στη διασταύρωση Φραγκοπούλου και Γ. Λύρα που πρόκειται να διατεθεί για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.

Οι πολίτες της περιοχής εξέφρασαν τις απόψεις τους για το ενδεχόμενο κατασκευής ενός κλειστού Γυμναστηρίου και κάποιοι άλλοι εξέθεσαν και τις δικές τους προτάσεις μιλώντας ακόμα και για την δημιουργία πάρκου στην περιοχή, η οποία όπως υποστήριξαν είναι πυκνοκατοικημένη και αμιγούς κατοικίας.

Παράλληλα στην εν λόγω Συνοικιακή Συνέλευση τέθηκαν τα εξής θέματα:

-Θέματα που αφορούν τα σχολεία της περιοχής το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Κηφισιάς, όπου στεγάζουν και το Κοινωνικό Φροντιστήριο μέχρι τις 8μμ. Ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου με την παροχή τουλάχιστον δύο σχολικών φυλάκων.

Τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης του χώρου της ΧΑΝ για αθλητικές δραστηριότητες

-Ζητήθηκε επιδιόρθωση των πεζοδρομίων στην οδό Γ. Λύρα.

-Επισημάνθηκε το ζήτημα ένταξης περιοχών στο σχέδιο όπως Αγίας Κυριακής και περιοχής απέναντι από το φυτώριο «Μουντάνου».

-Δόθηκαν σημεία όπου πινακίδες του ΚΟΚ είναι χαλασμένες ή σπασμένες και χρειάζονται επιδιόρθωση ή αντικατάσταση.

-Τονίστηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας δημοτικής τοπικής συγκοινωνίας προς τον ηλεκτρικό σταθμό (ΗΣΑΠ).

-Συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης και ζητήθηκε η συνδρομή της Δημοτικής Αρχής.

-Έγινε διάλογος για τα Συνοικιακά Συμβούλια και οι πολίτες ζήτησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Να σημειώσουμε πως οι Συνοικιακές Συνελεύσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες συνοικίες του Δήμου Κηφισιάς προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις των πολιτών που αφορούν στην καθημερινότητα τους.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here