Γ. ‘Aσμουσεν: Ο Βενιζέλος μου ζήτησε να μαγειρευτούν τα στοιχεία του ελλείμματος!

0
371

Όπως μετάδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC:

«Τρεις ολόκληρες σελίδες αφιερώνει η γερμανική «Die Zeit» στο ταξίδι του μέλους της ΕΚΤ Γιέργκ 'Aσμουσεν στην Ελλάδα, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όλες τις κινήσεις του από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην χώρα.

Τα «μάτια» των δημοσιογράφων βρίσκονταν παντού, σχολιάζοντας τα πάντα… από το ψάρι που έφαγε, μέχρι και τα σαπούνια που δεν υπάρχουν στις τουαλέτες, αλλά και τα ελάχιστα καθίσματα».

Το κείμενο που υπογράφουν οι Μαρκ Σίριτς και Γιάνα Σιμόν, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όταν αναφέρεται προς το τέλος του κειμένου στη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, εκεί όπου χωρίς ενδοιασμούς σχολιάζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Asmussen να «μαγειρέψει» τα στοιχεία για το έλλειμμα!

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: «άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί».

Για τον 'Ασμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της «Παλιάς Ελλάδας….ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση»……γράφει κατά λέξη το δημοσίευμα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here