Δήλωση-Σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα αποτελέσματα του Πρώτου Τριμήνου.

0
470

Σε χθεσινή του τηλεοπτική εμφάνισή ο κ. Σταϊκούρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ύφεση 0,9%, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 3,2%, παρότι του έχουμε εξηγήσει για ποιον λόγο κάνει λάθος.

Ταυτόχρονα μας υπενθύμισε ότι είχαμε lockdown για 15 ημέρες στο σύνολο του τριμήνου ενώ ο έτερος Υπουργός του οικονομικού επιτελείου κ. Γεωργιάδης έχει γράψει ότι οι πρώτοι μήνες είχαν ανάπτυξη 3%. (δηλαδή 0,2% πάνω από ότι παρέλαβαν την οικονομία από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Υπάρχουν δύο τινά:

1) Το οικονομικό επιτελείο λέει αλήθεια και είχαμε 2,5 μήνες με +3% και οι 15 ημέρες ήταν αρκετές για να μετατρέψουν την ανάπτυξη σε ύφεση 0,9%. Αυτό σημαίνει ότι το 15θήμερο ήταν καταστροφικό και είχε ύφεση της τάξης του 20% οπότε η ύφεση που αναμένουμε για το 2020 θα είναι τουλάχιστον διψήφια, ή

2) Το οικονομικό επιτελείο ψεύδεται και δεν είχαμε ανάπτυξη πριν την υγειονομική κρίση.

Φαντάζομαι θα υπάρξει απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Εκτός βέβαια αν ισχύουν όσα γράφει ο φιλοκυβερνητικός τύπος και τους έχει επιβληθεί «τρόικα εσωτερικού», οπότε θα περιμένω επίσημη απάντηση από τους πραγματικά αρμόδιους κ.κ. Δημητριάδη, Σκέρτσο, και Γεραπετρίτη.

Όσο για την εμπειρία του ενός στον ΣΕΒ, πείτε με καχύποπτο, αλλά δεν θα έλεγα ότι με καθησυχάζει για την εκπόνηση ενός σχεδίου δίκαιης ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here