Δήμαρχος Ηλιούπολης: Οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμούς!

0
271

Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Υμηττό, στην πλευρά της Ηλιούπολης, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Βαλασόπουλο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «στη πλευρά του Βύρωνα, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας το θέμα αντιμετωπίστηκε. Τώρα η φωτιά έχει μετατεθεί στην πίσω πλευρά του Υμηττού, στο δήμο, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Κορωπίου».

Τόνισε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι έτοιμες και η μάχη δίνεται με ιπτάμενα και με πεζοφόρα τμήματα» για την κατάσβεσή της.

Ο κ. Βαλασόπουλος σημείωσε ότι δεν κάηκε κανένα σπίτι στο δήμο της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας, ενώ «στο Βύρωνα έχει καεί μια ταβέρνα και τίποτα άλλο», λέγοντας «ότι βασικός στόχος ήταν να σωθούν τα σπίτια και οι άνθρωποι και τα καταφέραμε».

Επίσης υπογράμμισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις των εθελοντών αλλά και του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να «αντιμετωπιστεί η παραμικρή αναζωπύρωση άμεσα».

Εντυπωσιακή η φωτογραφία που δείχνει από τον δορυφόρο τον καπνό από τις δυο μεγάλες φωτιές σε Υμηττό και Λακωνία!

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης εμφανίστηκε «100% σίγουρος ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια, κι όχι μόνο στον Υμηττό». 

Προσέθεσε ότι ο ίδιος, καθώς βρισκόταν στο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, άκουσε «τουλάχιστον 3 εκρήξεις σε σημεία που είχαν αποστάσεις μεταξύ τους πάνω από 300 μέτρα».

Υ.Γ.1. Δούρου: Υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας!

Υ.Γ.2. Πυρκαγιές: Τι άκουσε ο Τσίπρας στο ΥΠΕΘΑ;

Υ.Γ.3. Πάνος Καμμένος: Οι Ένοπλες δυνάμεις θα περιπολούν τα ορεινά της χώρας – «Η ατμόσφαιρα μου θυμίζει το κλίμα του 2007».

Υ.Γ.4. Μπαίνει και η ΕΥΠ στις έρευνες για τις πυρκαγιές!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here