Δείτε τα προνόμια που έχουν οι Πρόεδροι της Βουλής που βρίσκονται εν ζωή!

0
127

Γενναιόδωρες είναι οι παροχές που προσφέρει το Ελληνικό κράτος σε όλους τους πολιτικούς που έχουν διατελέσει πρόεδροι της Βουλής.

Βάσει εθιμικού δικαίου, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα τους Έθνους της Κυριακής, όταν αποχωρούν από την προεδρία παίρνουν ως δώρο ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Έκτος από αυτό όμως έχουν το δικαίωμα να διατηρούν γραφείο μέσα στο κτίριο της Βουλής και δικαίωμα απασχόλησης έως και έξι μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν το προνόμιο να εργάζονται για τον πρώην πρόεδρο μέχρι αυτός να… αποβιώσει.

Τα προνόμια τα απολαμβάνουν όλοι οι πρώην Πρόεδροι του Κοινοβουλίου που βρίσκονται εν ζωή και δεν είναι πια βουλευτές όπως οι Απόστολος Κακλαμάνης, Βύρων Πολύδωρας, Φίλιππος Πετσάλνικος, Δημήτρης Σιούφας και η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Όσο για το κόστος των προνομίων των τριών πρώην προέδρων της Βουλής ξεπερνά τις 150.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό τα έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου τους.

Υ.Γ. Αυτά τα προνόμια, από όσο ψάξαμε δεν έχουν καταργηθεί. Παρακαλούμε όμως, σε περίπτωση που δεν ισχύει κάτι τέτοιο την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ή κάποιον εκ της προεδρίας, να απαντήσει και να μας πει υπεύθυνα τι ισχύει και αν έχει σκοπό το κράτος να διατηρεί αυτές τις δαπάνες ισόβια, για όποιον έχει διατελέσει Πρόεδρος της Βουλής.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here