Δεκάδες αστυνομικοί φυγάδευσαν τον Βενιζέλο από τα χέρια των Μικρό-ομολογιούχων!….. του Ν. Ελευθερόγλου.

0
181

Μίλησε για το PSI με δεκάδες αστυνομικούς να τον προστατεύουν!

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, διπλές σειρές ΜΑΤ, αστυνομικούς με πολιτικά σε όλους τους ορόφους και ανιχνευτές μετάλλων, στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε εκ νέου χθες (με οικονομικούς όρους και λεκτικές ακροβασίες) να υπερασπιστεί το «έγκλημα» του PSI, από το οποίο έχασαν χιλιάδες Έλληνες επενδυτές τις καταθέσεις τους, σε ποσοστό πάνω από 50%.

Έξω από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Μικρό-ομολογιούχων κρατήθηκαν σε απόσταση από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρά τις εκκλήσεις τους προς τις αστυνομικές Αρχές να επιδώσουν το φυλλάδιο που είχαν τυπώσει με τίτλο «Το Ελληνικό Δημόσιο άρπαξε τις αποταμιεύσεις μας»!

Διαμαρτυρίες

«Δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε, ενώ εμείς επενδύσαμε τις αποταμιεύσεις μας, και μάλιστα την περίοδο της κρίσης, σε «χαρτιά» που είχαν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και δεν βγάλαμε τα χρήματά μας έξω, όπως μερικοί από αυτούς που τώρα βρίσκονται μέσα» ανέφερε στη «δημοκρατία» ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου.

Μεταξύ των καλεσμένων στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο «E-Kyklos» (προσωπικό think-tank του Ευ. Βενιζέλου) ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά και οι Κ. Σημίτης, Χάρης Θεοχάρης, Γ. Στουρνάρας, Χ. Πρωτόπαπας, Π. Ιωακειμίδης, όπως και πολλοί ακόμα από το «ένδοξο» εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, ενώ αργότερα κατέφθασε και ο Β. Λεβέντης.

Την εκδήλωση, στην οποία πήραν μέρος και δύο από τους διεθνείς «συνενόχους» του Ευ. Βενιζέλου, ο οικονομολόγος Ντανιέλ Κοέν και ο «περίεργος» μεγαλοεπενδυτής της Japonica Partners Πολ Καζαριάν, συντόνιζε ο δημοσιογράφος Π. Καψής.

Οι…..προξενητές από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι!

Πρόβα…..νυφικού κάνουν οι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης με την «Επιτροπή θέσεων και διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» και για τη σύγκλιση των πολιτικών φορέων και των κινήσεων της Κεντροαριστεράς που ανακοίνωσαν.

Για την ώρα, άγνωστο παραμένει εάν στους δύο χωράει…..τρίτος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος γκρινιάζει γιατί έμαθε για την Επιτροπή από τα ΜΜΕ.

Συνολικά, η Επιτροπή θα απαρτίζεται από 16 κομματικά στελέχη και 15 θεσμικούς εκπροσώπους φορέων της κοινωνίας, ενώ δύο θέσεις έχουν μείνει ακόμη κενές για να συμπληρωθούν από εκπροσώπους του ΚΙΔΗΣΟ.

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:

Εκπρόσωποι κομμάτων:

Γιάννης Δατσέρης (ΠΑΣΟΚ), Λίνα Μενδώνη (ΠΑΣΟΚ), Απόστολος Πάνας (ΠΑΣΟΚ), Νικόλαος Κανελλόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜ.ΑΡ.), Θεόδωρος Μαργαρίτης (ΔΗΜ.ΑΡ.), Δημήτρης Τσιόδρας (Ποτάμι), Παναγιώτης Βλάχος (Ποτάμι), Αθηνά Δρέττα (Ποτάμι), Γιάννης Μεϊμαρόγλου (Ποτάμι), Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης (Δράση), Βασίλης Καπετανγιάννης (ΜΕΤΑρυθμιστές), Γιάννης Τούντας (Κινήσεις Πολιτών), Γιάννης Μαστρογεωργίου (Δίκτυο).

Θεσμικοί εκπρόσωποι:

Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, διευθύνων σύμβουλος Τεχνόπολης, Γιάννης Τσαμουργκέλης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μιχάλης Χριστάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδοίκησης, Γιάννης Πούπκος – ΓΣΕΕ, Παύλος Ραβάνης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Αθηναίων – υπεύθυνος για θέματα μεταναστών, Μαρία Στρατηγάκη, αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, Νέλλη Παπαχελά, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, Νίκος Διακουλάκης, Ευθύμιος Φωτεινός, πρόεδρος αγροτικών συλλόγων Θεσσαλονίκης, Θανασης Βακάλης, πρόεδρος ΘΕΣγαλα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here