«Δεν είχα Ατζέντα για το Κατάρ, εκτελούσα Εντολές της Μετσόλα»-Η πρώτη δήλωση της Καϊλή από τη φυλακή.

0
202

-«Αθώα» δηλώνει η Καϊλή που συνελήφθη για χρηματισμό από το Κατάρ!

-Ποιους εμπλέκει;

Στην αθωότητά της επιμένει η Εύα Καϊλή, η οποία κρατείται στη φυλακή Σεν Ζιλ των Βρυξελλών και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις αύριο στις ανακριτικές αρχές για το σκάνδαλο του Qatar Gate.

Mέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου που μετέφερε τις δηλώσεις της, η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που καθαιρέθηκε σήμερα από τα καθήκοντά της, υποστηρίζει ότι δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ, ενώ υποστηρίζει ότι Κομισιόν και ΕΕ έκαναν συζητήσεις από το 2019 γιατί ήθελαν να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τη συζήτηση για τη συνεργασία με το Κατάρ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της που μετέφερε τα λεγόμενά της, η ίδια εκτελούσε εντολές της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της Καϊλή, ο δικηγόρος της απάντησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «Η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ»…είπε και έκανε λόγο για μια υπόθεση που είναι Πολιτική και όχι…Ποινική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here