Δεν κρατά κακίες ο Καραμανλής!…της Βίβιαν Μπενέκου.

0
271

Ο Καραμανλής τιμά τις φιλίες του, την αξία των ανθρώπων, και δεν κρατά κακίες. Αυτό αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, με τη δημόσια παρουσία του στη Συναυλία-Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο, που διοργανώνει ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τη Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Στην αρχή θα προβληθεί βίντεο με τη ζωή και την πορεία του σπουδαίου συνθέτη, και θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη ομιλία-χαιρετισμός του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για έναν παλιό και καλό του φίλο.

Παρότι όλοι θυμούνται ότι ο Ξαρχάκος, το 2011, είχε δηλώσει δημόσια ότι ο Κώστας Καραμανλής «δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του» και ότι ως πρωθυπουργός «έχασε μια ιστορική ευκαιρία», εντούτοις ούτε αυτή η άποψή του κατάφερε να πλήξει την αγάπη και τον σεβασμό που τρέφει ο Καραμανλής για το έργο του.

Άλλωστε και το 2019 ο πρώην Πρωθυπουργός είχε δώσει το «παρών» στη μεγάλη συναυλία που έγινε για τον Ξαρχάκο στο Ηρώδειο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τώρα, λοιπόν, στο Περιστέρι θα κληθεί να πει λίγα λόγια για τον Ξαρχάκο, με τον οποίο είχε και έχει φιλική σχέση. Πρόκειται για τη δεύτερη δημόσια εμφάνιση και ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Πρόσφατα είχε μιλήσει στην πρώτη επετειακή εκδήλωση των 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Άλσος Περιστερίου και θα τραγουδήσουν σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως οι Βιτάλη, Θηβαίος, Μακεδόνας, Μητσιάς, Νταλάρας και η σύζυγος του Ξαρχάκου, Ηρώ Σαΐα.

Την τιμητική εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Λιάνης.

Να θυμίσουμε ότι ο Σταύρος Ξαρχάκος υπήρξε και ευρωβουλευτής της Ν.Δ., ύστερα από πρόταση του Κώστα Καραμανλή, και το 2000 τον βρήκε να φτιάχνει…βαλίτσες για τις Βρυξέλλες. Ο ίδιος αργότερα δήλωσε ότι θα άφηνε την πολιτική, γιατί διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα, σε αντίθετη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου μπορούσε και έκανε πράγματα.

Είχε άλλωστε αναλάβει καθήκοντα στον Δήμο Αθηναίων, όντας αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού. «Στην πολιτική, που είναι δομημένη για να υπηρετεί συμφέροντα και να νέμεται το δημόσιο αγαθό, δεν υπάρχει χώρος για τη δημιουργία και για να υπηρετήσεις το δημόσιο αγαθό» ήταν η άποψή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here