Δημοσίευμα «ΒΟΜΒΑ»: Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει σε διάλογο με την Τουρκία!

0
544

Θα δώσει μία απάντηση η Αθήνα;

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει άμεσα στο σημερινό πρωτοσέλιδο στης εφημερίδας »ΕΣΤΙΑ», αλλά και στο χθεσινό γερμανικό άρθρο που σας αποκάλυψε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

Βρίσκονται σε εξέλιξη μυστικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ναι, ή όχι;

Επιτέλους ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια. Το  Βερολίνο με πρόσχημα την αποκλιμάκωση πιέζει την Αθήνα για συμβιβαστική λύση και άρα, παραχωρήσεις στους Τούρκους που παράνομα διεκδικούν Ελληνικά εδάφη με στόχο την υφαρπαγή του ενεργειακού πλούτου της χώρας.

Ίσως δεν ήταν τυχαίο και το χθεσινό δημοσίευμα της BILD. Φθάσαμε πράγματι τόσο κοντά σε πολεμική σύρραξη με την Τουρκία; Τίποτα από όλα αυτά δεν φαίνεται να έχουν σχέση με την πραγματικότητα και για αυτό η αναπαραγωγή τους στην Ελλάδα, προκαλεί δικαιολογημένη καχυποψία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η κατάσταση που δημιουργήθηκε την Τρίτη θεωρήθηκε όμως τόσο σοβαρή ώστε να κληθεί αυθημερόν ο Τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο Αλί Κεμάλ Αϊντίν στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Γερμανοί δεν δίνουν πληροφορίες για την τριμερή του Βερολίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ο υφυπουργός Μιγκέλ Μπέργκερ ζήτησε από την Τουρκία την τήρηση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, να σταματήσει η Άγκυρα να συμπεριφέρεται προκλητικά στην Ανατολική Μεσόγειο και να επιδείξει διάθεση διαλόγου με την Ελλάδα.

Από την Τρίτη, πάντως, η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί αδιάλειπτα τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις εμπλεκόμενες πλευρές. Με την ιδιότητα της γερμανικής προεδρίας, το Βερολίνο θέτει το θέμα σε διάφορα επίπεδα και σε σειρά διεθνών θεσμών και οργανισμών.

Οι Γερμανοί όπως φαίνεται και πιέζουν για συμβιβασμό στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Είναι επίσης δεδομένο ότι αν η Ελλάδα εκπέμπει με συνέπεια μήνυμα αποτροπής προς την Τουρκία, ο Ερντογάν δεν θα τολμήσει να κάνει το παραπάνω βήμα.

Είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση επιτέλους να αξιοποιήσει και την στρατιωτική ισχύ ως διπλωματικό χαρτί ή όχι;

Το δημοσίευμα της »ΕΣΤΙΑΣ»

Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε «εφ΄ όλης της ύλης διάλογο με την Τουρκία»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα η αποδοχή έγινε στην τριμερή συνάντηση του Βερολίνου, μετά από την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Υπενθυμίζουμε ότι την Ελληνική πλευρά εκπροσώπησε η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ε. Σουρανή και την τουρκική το «δεξί χέρι» του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόσφατη διήμερη κρίση στο Αιγαίο, με την έξοδο του τουρκικού στόλου, συνδέεται με τον «εφ’ όλης της ύλης διάλογο μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας ο οποίος είχε συμφωνηθεί μυστικώς στο Βερολίνο μεταξύ των δύο κυβερνήσεων αμέσως μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος».

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχε από Ελληνικής πλευράς η διπλωματική σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, Ελένη Σουρανή, ενώ από τουρκικής, ο εξ απορρήτων του Ερντογάν, Ιμπραήμ Κολίν.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει, ότι η έξοδος του τουρκικού στόλου στόχευε στο να αποστείλει μήνυμα, τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς τη διεθνή κοινότητα, για το ποιος έχει το «πάνω χέρι» σε αυτόν τον διάλογο.

Η Άγκυρα «κάρφωσε» την Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Στο Βερολίνο λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις.

Αυτό τεκμαίρεται άλλωστε και από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας του Βερολίνου, με την οποία, σύμφωνα με την «Εστία», ξεκινά απευθείας διμερής διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας, «για όλα τα εκκρεμή θέματα».

Ποια είναι αυτά;

Σύμφωνα με τον Κολίν, ο οποίος έσπευσε να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά την αποκάλυψη της ίδιας της συνάντησης και της συμφωνίας από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συζητηθούν:

-Η αποστρατικοποίηση των νησιών

-Ο διαμοιρασμός των φυσικών πόρων

-«Αμφισβητούμενα» νησιά

-Γκρίζες ζώνες

-Μουφτήδες Θράκης

-Τέμενος Αθηνών

Όπως τονίζει η εφημερίδα, η Ελλάδα δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τους όρους της συζήτησης, ενώ δεν απάντησε στην Τουρκία ούτε το γνωστό, «έχουμε μόνο μία διαφορά» (σσ δηλαδή την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας).

Συμφωνήθηκε επίσης «αποχή από εκατέρωθεν ενέργειες που προκαλούν ένταση» που για την Ελλάδα σημαίνει να μην κάνει έρευνες υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η αναστολή του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια κλπ!!!…

Θα δώσει μία απάντηση το Μ. Μαξίμου;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here