Δημοσιογραφικά Βραβεία Ιδρύματος Αθανασίου Β. Μπότση.

0
1534

Στο Μέγαρο Σαρόγλου (ΛΑΕΔ) πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου  η 36η σπουδαία Απονομή Δημοσιογραφικών Βραβείων, από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, το μοναδικό που επιβραβεύει τον κλάδο της Δημοσιογραφίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Πάνος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου Στέλιος Πέτσας, η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Νίνα Βλάχου, η Δημοσιογράφος Τίνα Σγουροπούλου, ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και ο Σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτριος Αγγελίδης.

Ειδικές Τιμητικές Πλακέτες: Στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης που τελεί υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και την Έφη Κούτση για την ανακαίνιση της βίλας Μπότση στην Νέα Ερυθραία και στο Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Η ανακαινισμένη βίλα Μπότση στην Νέα Ερυθραία

Βραβεία: Άγγελος Αθανασόπουλος, Ελένη Μπιλιάλη, Ιωάννα Μάνδρου, Κάτια Μακρή, Σπυριδούλα Σπανέα, Νίκη Λυμπαράκη.

Η Δημοσιογράφος Τίνα Σγουροπούλου.

Τιμητικές Διακρίσεις: Τίνα Σγουροπούλου, Γιάννης Πευκιανάκης, Γιώργος Μασσαβέτας, Εύα Νικολαϊδου, Ρίτα Νάστου, Άρης Γάτας, Μάνος Σταραμόπουλος, Ελ. Παπαθανασίου-Αποστολάκη, Γιάννης Κοτσιφός, Νίκος Στέφος, Γιώργος  Γαβαλάς, Χάρης Ξύδης, Γιάννης Κορομβόκης, ΝΑΥΣ, Μάνος Αραμπατζόγλου.

Ειδικά βραβεία: Έλενα Βαρίνου, Πάνος Κακούρης, Αλέξανδρος Λιδωρίκης, Μαριλένα Κατσίμη και Πιέρρο Τζανετάκος, Θώμη Παληού, Μαρία Σαμολαδά, Γιάννης Ανδριτσόπουλος, Βαρβάρα Γκιγκιλίνη, ΣΑΜΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ, Άννα Μπουσδούκου.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση συστήθηκε το 1981 και είναι δημιούργημα του εκδότη εφημερίδων και περιοδικών Νάσου Μπότση που κληροδότησε την περιουσία του.

Το Ίδρυμα εκτός της Απονομής των Βραβείων Δημοσιογραφίας κάθε χρόνο, α) χορηγεί Υποτροφίες, β) σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας βραβεύει τα καλύτερα Μαθητικά Έντυπα και οργανώνει Πανελλήνια Έκθεση μαθητικού Τύπου, γ) εκδίδει το περιοδικό «Δημοσιογραφία και Τύπος».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν η κ. Κωνσταντίνα (Τίνα) Σγουροπούλου, στην οποία απενεμήθη Τιμητική Διάκριση για την ευδόκιμη δημοσιογραφική της πορεία. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου.

Δημοσιογραφεί από το 1965 σε περιοδικά όπως “Η ΓΥΝΑΙΚΑ”, “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”, “ΕΙΚΟΝΕΣ”, “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, “ΜΟΔΑ”, “ΠΑΝΘΕΟΝ”, “COSMOPOLITAN”, “ΕΝΑ” κ.α. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες “ΕΜΠΡΟΣ” “ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ”, “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”, “ΒΡΑΔΥΝΗ”, στην τηλεόραση “ΥΕΝΕΔ”, “NEW CHANNEL”, “ΕΡΤ”, “MEGA” και στο Δημόσιο και Ιδιωτικό ραδιόφωνο.

Το βραβείο στην κ. Σγουροπούλου απένειμε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μαζί με τον Πάνο Καραγιάννη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ2:

«Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή» καθώς μαζί με την καλλονή κόρη της ήμασταν παρόντες για να τιμήσουμε με υπερηφάνεια την πολυαγαπημένη μας Σύζυγο και Μητέρα Δημοσιογράφο στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας της!που και αυτή με τη σειρά της τίμησε με απέραντη αγάπη και αφοσίωση το «λειτούργημά της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here