Δημοσκόπηση Mega: Συρρικνώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Στο 26,2% η ΝΔ, κερδίζει «πόντους» ο ΣΥΡΙΖΑ.

0
129

Κλείνει κι άλλο η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορά να πέφτει στο 4,7% σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega.

Η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 5,8% στη προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου.

Η έρευνα έγινε μετά την εξαγγελία της ημερομηνίας των εκλογών από τον Πρωθυπουργό.

Δημοσκόπηση Mega: Συρρικνώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Στο 26,2% η ΝΔ, κερδίζει «πόντους» ο ΣΥΡΙΖΑ | Tribune.gr

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 26,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 9,4%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 4,2%, το Μέρα25 3,9% και οι Έλληνες (Κόμμα Κασιδιάρη) 3,8%.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του Μαρτίου παρουσιάζει αύξηση 1 ποσοστιαίας μονάδας (20,5% στη προηγούμενη έρευνα), ενώ σχεδόν αμετάβλητο παραμένει το ποσοστό της ΝΔ (26,3%) αλλά και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (9,2%).

Μικρές αυξήσεις τα ποσοστά τους παρουσιάζουν και τα μικρότερα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ που σημειώνει το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 11,6% (αναποφάσιστοι και Δεν Απαντώ).

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ να βρίσκεται στο 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26,7%, με τη διαφορά να τοποθετείται στις 5,8 μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,7%, το ΚΚΕ στο 7,1%, η Ελληνική Λύση στο 5,2%, οι Έλληνες-Εθνικό Κόμμα στο 4,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας η οικονομία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι Έλληνες συνεχίζουν να πιστεύουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η οικονομία (24%), με την ακρίβεια να έρχεται δεύτερη (19%).

Την πεντάδα των μεγαλύτερων προβλημάτων στη χώρα συμπληρώνουν: Οι πολιτικοί (17%), η ανασφάλεια (7%) και η ανεργία (6%).

Υπέρ Κυβέρνησης Συνεργασίας η πλειοψηφία

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 49% θέλει Κυβερνήσεις Συνεργασίας και το 48% αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με την προηγούμενη δημοσκόπηση, η επιθυμία για Κυβέρνηση Συνεργασίας μειώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες (συγκέντρωνε το 51%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here