ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΗΠΑΙΑ

0
327

Συνεχίζεται με την ίδια ένταση η προσπάθεια για την απομάκρυνση των τεράστιων ποσοτήτων πεσμένων δέντρων και κλαδιών, η οποία θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτελείται από συνεργεία του Δήμου, μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών και σημαντική βοήθεια παρέχεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Χρησιμοποιούνται ξεχωριστά συνεργεία σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη, τα οποία συλλέγουν χιλιάδες τόνους πράσινων απορριμμάτων που δεν μπορούν ακόμα να υπολογιστούν, διότι δε ζυγίζονται όλα.

Εκτός από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου μας, μεγάλα και ελεύθερα οικόπεδα χρησιμοποιούνται για την απόθεση κλαδεμάτων προκειμένου να γίνεται άμεσα η επιστροφή των φορτηγών στις γειτονιές και να επιτυγχάνεται η πραγματοποίηση περίπου 100 δρομολογίων την ημέρα.

Στη συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας χρησιμοποιούνται καθημερινά 10 φορτωτές JCB, 5 Bobcat, 5 άρπαγες  και 20 φορτηγά.

Τεράστιες είναι και οι ιδιωτικές ποσότητες κλαδεμάτων από σπασμένα κλαδιά και δέντρα που βρίσκονται στις αυλές των πολιτών και αποτίθενται καθημερινά στους δρόμους. Σε αυτά προστίθενται πράσινα απορρίμματα που προκύπτουν από κλαδέματα σε σημεία πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων, που διενεργούν συνεργεία  του ΔΕΔΔΗΕ.

Ζητείται από τους πολίτες να μη βγάζουν τα πράσινα απορρίμματα των κήπων τους,  μόλις τα συνεργεία έχουν καθαρίσει τον δρόμο τους, καθώς πρέπει να εξυπηρετηθούν κι άλλες γειτονιές.

Ο Δήμος Κηφισιάς απέχει αυτή την περίοδο από την τακτική επιβολής προστίμων που ίσχυε, επαφίεται ωστόσο στην ατομική και κοινωνική ευθύνη των πολιτών, καθώς καταβάλλεται καθημερινά τεράστια προσπάθεια για την αποκατάσταση των πόλεων μας, μετά το πρωτοφανές φαινόμενο της ταυτόχρονης πτώσης εκατοντάδων δέντρων.

Τα κλαδιά που συλλέγονται από τους δρόμους του Δήμου μας, οδηγούνται στο εργοστάσιο του ΕΔΣΝΑ, θρυμματίζονται και κομποστοποιούνται σε αερόβιες συνθήκες για την παραγωγή οργανικών λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών, που θα αποδοθούν στον Δήμο Κηφισιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code