Διαλύουν την Αγία Σοφία: Ξύνουν τους τοίχους και παίρνουν κομμάτια για ενθύμια.

0
320

Εικόνες-ντροπής στην Κωνσταντινούπολη…

Νέες εικόνες-ντροπής που προκαλούν οργή, δεδομένου ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ξεκάθαρα τους νέους βανδαλισμούς που έχουν συντελεστεί.

Πριν ένα μήνα είχε δει το φως της δημοσιότητας η καταστροφή της ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης στην Αγία Σοφία!

Τα Tουρκικά Mέσα Eνημέρωσης, που πρόσκεινται στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, κυκλοφορούν την είδηση μαζί με φωτογραφίες που αποδεικνύουν το γεγονός.

Όπως αναφέρεται, ειδικότερα, στην ιστοδελίδα του τηλεοπτικού δικτύου HalkTv, υπάρχουν φωτογραφίες-ντοκουμέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν κατεστραμμένους τους τοίχους.

Χρήστης ανάρτησε φωτογραφίες δύο γυναικών που «παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες», επισημαίνοντας ότι «κάποια εποχή δεν μπορούσε κανείς να βγάλει φωτογραφία με φλας, επειδή θα προκαλούνταν ζημιά στους τοίχους».

«Τώρα αποκολλούν κομμάτια από τους τοίχους και τα τοποθετούν σε σακούλες ως ενθύμια. Πού είναι ο σεβασμός, η προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Αγία Σοφία που είναι όρθια εδώ και 1485 χρόνια; Προτού γίνουν χειρότερα τα πράγματα, παρακαλώ να σταματήσουν αυτά. Αυτό δεν αποτελεί λατρεία»..προσθέτει ο χρήστης του διαδικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here