Διασυρμός από τον σοβαρό Φορτσάκη στον Μητσοτάκη: Επικοινωνιακά τεχνάσματα τα περί νέου μνημονίου για τη συμφωνία ρύθμισης του χρέους!!

0
133

«Οδεύουμε σε μία κατάσταση, η οποία είναι καλύτερη από αυτή που είχε προηγηθεί…» σχολίασε για την συμφωνία μεσοπρόθεσμης ρύθμισης του χρέους ο αν. τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, κρατώντας αποστάσεις από την καταστροφολογική ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη περί νέου μνημονίου άνευ χρηματοδότησης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Φορτσάκης δεν ακολούθησε την ισοπεδωτική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την έκβαση του τελευταίου Eurogroup, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό χρέος κρίνεται βιώσιμο λόγω της επιμήκυνσης που παρέχει ένα δεκαετή δημοσιονομικό «διάδρομο» για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Οδεύουμε σε μία κατάσταση, η οποία είναι καλύτερη από αυτή που είχε προηγηθεί. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό…» είπε και πρόσθεσε το αντικρουόμενο σχήμα: «Από μία άποψη μπαίνουμε σε μία φάση κανονικότητας, η οποία όμως δεν είναι αυτή που θα περιμέναμε».

«Η κρίση που ξεκίνησε το 2015», είπε αγνοώντας ίσως ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό μνημονιακή επιτήρηση εδώ και οκτώ συναπτά έτη, «βρήκε τη φυσική της κατάληξη σε αυτή τη συμφωνία που έκλεισε προ ολίγων ημερών».

Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, πως στην αμέσως επόμενη φράση ο κ. Φορτσάκης απέφυγε να χρησιμοποιήσει την φράση «νέο μνημόνιο», κάτι που αποτελεί συστατικό στοιχείο της κριτικής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η συμφωνία στην πραγματικότητα από μία άποψη τυπική συνιστά μία έξοδο από το μνημόνιο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα σύνολο βαρών που – αν θέλετε ας μην το πούμε μνημόνιο για να μην έχουμε διαφωνία στις λέξεις και στα επικοινωνιακά τεχνάσματα – ας πούμε ότι είναι ένα πλέγμα ρυθμίσεων που θα βαρύνουν πολύ τους έλληνες πολίτες και για πολλά χρόνια ακόμα θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας μας»…..ήταν τα λεγόμενα του κ. Φορτσάκη που επιβεβαιώνουν το ρητό «γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει», αφού εν τη ρύμη του λόγου παραδέχτηκε ότι η κριτική της ΝΔ περί νέου μνημονίου δεν είναι τίποτα άλλο από επικοινωνιακό τέχνασμα.

«Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους για την οικονομία δεν είναι για να κλαίμε, αλλά ούτε και για να πανηγυρίζουμε»…….κατέληξε, όντας και πάλι σε άλλη γραμμή από την ηγεσία του κόμματός του, η οποία βαφτίζει τη συμφωνία ως καταστροφική.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code