Διεθνείς «κολοσσοί» επενδυτές για την αθηναϊκή Ριβιέρα!

0
211

Υπεγράφη την Τρίτη 07/06/2016 η συμφωνία για το Ελληνικό που θα σηματοδοτήσει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 8 δις ευρώ.

Πίσω από τη γιγαντιαία επένδυση, βρίσκονται η κοινοπραξία υπό τη Lamda Development S.A. του ομίλου Λάτση μαζί με δύο ακόμη «κολοσσούς», την αραβική εταιρεία Eagle Hills, η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στο real estate στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, και τον κινεζικό όμιλο Fosun Group, έναν από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Κίνας.

Ποια είναι η Lamda Development

Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

H εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει διαφοροποιηθεί με επιτυχία σε οικιστικές αναπτύξεις και αναπτύξεις γραφείων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Είναι μέλος του Ομίλου Λάτση και διατηρεί στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς και ελληνικές εταιρείες.

Στις αναπτύξεις της LAMDA Development περιλαμβάνονται τρία ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη) με διαθέσιμο προς χρήση χώρο 147.000 τ.μ., συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και η Μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο.

Και οι δύο μεγάλοι «συμπαίκτες»

Η κινεζική εταιρεία Fosun δεν ασχολείται για πρώτη φορά με την αγορά της Ελλάδας, καθώς ελέγχει ένα ποσοστό πάνω από 10% της Folli-Follie, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με Σellas Life Sciences Group, την εταιρεία κλινικών μελετών με έδρα στην Ελβετία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Η δραστηριότητα του κινεζικού «κολοσσού» εκτείνεται σε μια σειρά από πεδία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι βιομηχανικές δραστηριότητες και οι επενδύσεις αλλά και η διαχείριση κεφαλαίων και οι ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Απασχολεί περισσότερους από 31.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο. Μεταξύ των πιο σημαντικών επενδύσεων στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι ο Πύργος της Νέας Υόρκης, το Club Med στη Γαλλία και η Saladax biomedical στις ΗΠΑ.

Τα έσοδα της ξεπερνούν τα 6,2 δις ευρώ με μικτά κέρδη 1,1 δις ευρώ και ένα σύνολο ενεργητικού στα 19,5 δις ευρώ.

Η έτερη «σύμμαχος» της Lamda ακούει στο όνομα Eagle Hills από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία αποτελεί το σχήμα που απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της κρατικής εταιρείας ακινήτων Al Maabar η οποία συμμετείχε αρχικώς στο σχήμα υπό τη Lamda.

Η Eagle Hills γεννήθηκε το 2014 και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, δημιουργία και στην ανάπλαση αστικών κέντρων. Η Al Maabar αποτελεί πλέον θυγατρική της Eagle Hills και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ακινήτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με το χαρτοφυλάκιο της να περιλαμβάνει συγκροτήματα κατοικιών, καταστημάτων και γραφείων, μεταξύ άλλων, στην Ιορδανία, την Λιβύη και το Μαρόκο.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της εταιρείας, προϋπολογισμού 10 δις δολαρίων, βρίσκεται στην Ιορδανία, αποτελώντας το μεγαλύτερο τουριστικό και οικιστικό project στην ευρύτερη περιοχή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here