Δραματικές Εφημερίες που θυμίζουν Bergamo!

0
315

Μιχάλης Γιαννακός: Δια-σωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.

Δραματική είναι η μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Αττικής, που πλήττεται σφοδρά από το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι χθεσινοβραδινές Εφημερίες στα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου που θυμίζουν Bergamo, ήταν εξαιρετικά δύσκολες, ενώ είναι ενδεικτικό ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν την Τετάρτη πάνω από 180 διακομιδές περιστατικών Covid.

Στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Σισμανόγλειο» και «Σωτηρία» δεν προλάβαιναν να κάνουν εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Η εφημερία στο «Αττικόν» ήταν εφιαλτική, καθώς την Τετάρτη καταγράφηκαν 90 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, μέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει στο νοσοκομείο να μετατραπεί η κλινική ΜΕΘ Παίδων σε κλινική Covid, έτσι ώστε να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς. Αυτή τη στιγμή και οι 43 κλίνες ΜΕΘ του «Αττικόν» είναι κατειλημμένες.

Το πρωί της Πέμπτης, το «Θριάσιο» ξεκίνησε την εφημερία με 100% πληρότητα στα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ενώ 16 κλίνες είναι ελεύθερες.

Στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» που επίσης εφημερεύει σήμερα είναι γεμάτα και τα 66 κρεβάτια που διαθέτει για ασθενείς με κορωνοϊό.

Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν πως 10 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται στην καρδιολογική κλινική, η οποία εδώ και μία εβδομάδα έχει μετατραπεί σε Covid, και βρίσκονται σε αναμονή για τη μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία, όπου βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Μετακινήσεις προσωπικού από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αττική

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 50 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, στα νοσοκομεία της Αττικής.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να ανοίξουν οκτώ προσωρινές κλίνες ΜΕΘ στην αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων του «Σισμανογλείου» μετακινούνται έξι γιατροί από τη Βόρεια Ελλάδα: δύο από την Αλεξανδρούπολη, ένας από την Ξάνθη, ένας από τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, ένας από το «Παπανικολάου» και ένας από την Κοζάνη.

Η ΠΟΕΔΗΝ διατυπώνει το ερώτημα, με τις μετακινήσεις προσωπικού από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αττική, εάν «φουντώσει» πάλι ο κορωνοϊός στη Βόρεια Ελλάδα, τι θα γίνει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here